Kissakuva

Takaisin pentuihin

Darkie's Eighth

Haikun ensimmäinen pentue suunniteltiin Ruusun pojan Ukko-Kalevan kanssa. :)

Onnistuneita astumisia tuli 26.-28.7. ja näillä näkymin pentueen laskettu aika olisi 28.9. tienoolla. :)

Pentue alkoi syntymään maanantain puolella 28.9.2020 synnytyksen käynnistyttyä 23:14 ja kaksi pentua syntyikin maanantain puolella joka on siis virallinen syntymäpäivä pesueelle, neljä pentua syntyi tiistain puolella. Vaikka kaikki kuusi syntyi hengissä rupesi pentu numero neljä hiipumaan ja menehtyi elvytystoimenpiteistä huolimatta. :( Ikävä osa tätä kovin rakasta harrastusta...

FI*Darkie's Väri ja sukupuoli Status
Renku "Ariel" cremetabby mitted / ♀ Varattu
Haikai "Nala" lilakilpikonnatabby mitted / ♀ Tarkkailussa
"Mini" suklaakilpikonna? / ♀ Menehtynyt 6.10.
R.I.P. Menehtyi synnyttyään
Hokku "Escanor" punatabby bicolor / ♂ Varattu
Chouka "Kirito"" sinitabby mitted / ♂ Varattu

Yhdistelmästä

Haiku

CH*Trycoline's Paige Angely, "Haiku" (RAG g 04 21) x FI*Darkie's Ryuusabara no tsubomi, "Ukko-Kaleva" (RAG d 04 21)

Vanhempien sukutaulut (sukusiitos 0.524% 10. polvessa)

11.11.2020

Kolme pennuista on varattuja (Ariel ja pojat) ja Nalalla etsin alustavasti näyttelyinnokasta kotia jotta saataisiin tämä täydellinen räsy näyttämöille edustamaan. ^_^

10.11.2020

Parin viikon paussi somesta on tehnyt hyvää, joskin ongelmia ehti tulla aikalailla hajoamispisteeseen asti vastaan. Toistaiseksi näyttää että ollaan voiton puolella, mutta rehellisesti eihän sitä tiedä ennen kuin... noh, ennen kuin ongelmat loppuu ja ollaan oltu n. 10 vuotta ongelmitta.

Aloittaessani paussin pari viikkoa sitten ilmoitin somessa viimeisimpänä asiana Haikun nostaneen kuumeen. Kävi ilmi että Haikulle iski mastitis, maitorauhastulehdus, viiteen rauhaseen joka oli suora syy Arielin pahoinvoinnille ja ripulille. Tästäpä alkoikin sitten tyttären ongelmakierre jossa tunnutaan tällä hetkellä olevan niskan päällä.

Jaiku sai tujun antibiootin ja lypsin rauhasia tyhjäksi kaksi päivää sen jälkeen kun huomasin Escanorinkin saavan vatsavaivoja äidinmaidosta, Nalan ja Kiriton kummallisesti selvitessä ilman erillisiä ongelmia.

Hetkeksi kaikkien vatsa tasottui, päästin pennut takaisin emon luo kuumeen laskettua (ja koska käteni eivät enää kestäneet kissan jatkuvaa lypsämistä tuntitolkulla) - ja taas Arielin vatsa meni ripulille ja rupesi oksentamaan aina tissiruokailun jälkeen. Vastaavaa efektiä ei tullut korvikejuotossa, ongelmana vaan että korvike oli tytön mielestä pahinta mahdollista mitä maa päällään kantaa eikä tuo 4,5 viikkoisen pennun letkuttaminen ole mistään kohtaan helppoa. 4 tassua ehtii joka paikkaan ja pari kertaa tuli irrotettua pennun kynsi tämän omasta ikenestä. Kaikkialle ne kerkee...

Käytiin nesteyttämässä Ariel, nesteytys toi kuivahtaneeseen pentuun (2h-4h välein juotin maidonkorviketta, riippuen tuliko ripuli heti vai myöhemmin, mutta koska kakka oli pelkkää nestettä kissa kuivui kahta kauheammin) hurjan elopiikin ja nesteytyksen jälkeen tulikin jo liki täysin kiinteä, joskin varsin vihertävä, kakka.

Konsultoitiin lisää klinikkaa ja klinikan jyrkkä kanta oli että koska emo on ulkomaantuonti isommasta kissalasta, on emo ihan täydellisen varma tritrichomonas ja giardia-kantaja, lie myös täysin matoinen. Joten otettiin ulostenäytteet ja pidettiin pentu hengissä.

Canikurin työnsin syrjään ja kävin hakemassa Diarsanyliä apteekista, koska tämän pitäisi auttaa kissoja paremmin. Harmiksitämäkään ei ollut pentujen mielestä mitenkään herkkua ja taas tapellaan. Diarsanyliä Ariel on saanut lauantaista lähtien kahdesti päivään, Escanor sunnuntaista lähtien ja tällä kaikkien painot ovatkin pitkästä aikaa noususuhdanteessa tasaisesti.

Ruoka maistuu, energiaa on enemmän kuin neljässä pienessä kylässä ja kaikkea pitäisi maistaa eikä kuvattavaksi meinaisi keretä. Tällä hetkellä ollaan siis varsin kunnollisia kissanpentuja.

Tänään saatiin myös meidän ulostenäytteiden tulokset saastaisen ulkomaantuonnin pennuista ja kolmen päivän näytteisiin neljältä pennulta ei päätynyt yhtään merkkiä loisista tai alkueläimistä.

Jatketaan nyt viikon ajan Diarsanyliä punaisille ja toivottavasti se on riittoisa, tai jos ei niin saataisiin pennuille antibiootti. Pyysin pennuille antibiootin tai jotain apuja Haikun antibiootin ajaksi sitä saamatta koska "vain yksi pentu vaan ripuloi", vaikka pentu kävi vähän väliä alilämmön puolella.

Myöskin Minin ruumiinavaus raportti tuli noin viikko sitten. Kuten olettaa saattoi, Mini kuoli hoitamattoman tulehduksen aiheuttamiin komplikaatioihin; vatsakalvon tulehdukseen, maksatulehdukseen ja verenmyrkytykseen.

Minun soittoni olisi pitänyt ottaa enemmän tosissaan heti pentujen syntymän jälkeen (joko ottaa akuuttina sisään tai ohjata hakeutumaan päivystykseen) ja hoitona olisi pitänyt kokeilla erittäin agressiivista antibioottia.

Voisi silti olla, että Mini olisi menehtynyt, mutta olisi saanut edes mahdollisuuden elämään. :( Nyt Minin lähtölasku alkoi sillä seisomalla kun synnytyksessä huomasin navan olevan outo, eläinlääkärin ekana iltana kuitaten "napa ok". Tosissani toivon, että tämä olisi meidän tämän vuoden ongelmien loppu.

11.10.2020

Jäljellä olevat 4 pentua kasvavat hienosti. Tytöt jo yli 300 grammaisia ja pojat ihan vähän alle 300 grammaa. Kaikki ovat availemassa silmiään, Kirito-pojalla (vihreä-punainen) aukesi silmät ensimmäisenä ja onkin tarkkaillut maailmaa jo tovin.

Pojat varattiin tänään samaan talouteen meneväksi, on aina onni kun saa samasta pentueesta kissoja samaan kotiin, koska sisarukset usein kasvavat todella läheisiksi ajan kanssa. ^^ Tyttöjen kanssa mietin kovasti että pitäisikö punainen tyttö jättää optiona kasvamaan johonkin, koska punaisia ei ole niin helppo saada... Äh! Puntarointia ja pohtimista!!

6.10.2020

Tuntuu että oli huonoa onnea kertoa Minin menneen parempaan suuntaan... Letkuruokinta tuttuun tapaan n. 3ml (vähän alle) klo 19 jonka jälkeen pentu hanakasti hakeutui oman emonsa nisälle tappelemaan muita sisaruksia vastaan.

Hyvillä mielin jätin pennun laatikkoon ja palasin laatikolle klo 23 punnitakseni onko tarve lisäruoalle. Vastassa oli apaattinen ja hiljainen pentu joka kyyhötti erillään muista vatsa pinkeänä pallona.

Pentu kakkasi stimuloituna suhteellisen kiinteää (mielestäni liian?) tavaraa ja liikkui, mutta ei ollut kiinnostunut emostaan. Tästä alamäki alkoi. Jyrkästi.

Pentu oli äkisti hurjan viileä, liki kylmä, jonka vuoksi otin heti lämmitykseen. Miten muutos tapahtuikaan näin nopeasti? Hetken luulin saaneeni pentua paremmaksi, mutta pentu rupesikin oksentamaan voimaista maitoa.

4:38 pentu veti viimeisen hengenvetonsa ja tältä kasvattajalta meni maailma pirstaleiksi. :'( :'(

En ymmärrä ja tuntuu että tein jotain väärin... Vein Minin illasta Viikkiin Ruokavirastolle (ent. Evira) avattavaksi, että saamme vastauksia. Hyvää matkaa Mini, 28.9.-6.10.2020..

4.10.2020

"Minin" kanssa letkuttelut jäänyt nyt vähemmälle. Ekaa kertaa koitan vähän tunnustella joko tyttö olisi tarpeeksi vahva ja sisukas taistelemaan hurjasti isompia sisaruksia vastaan. Muut tytöt ovat jo yli 200 grammaisia ja pojat liki 200 grammaisia. Mini on pieni 140 grammainen, mutta erittäin sisukas tyttö. On tehnyt lisäruokinnasta vähintään mielenkiintoista...

Väreistä on vaikea sanoa juuta tai jaata! En usko pentueessa olevan ruskeaa, mutta yksi sininen, yksi suklaakilppari (?), yksi lila (?) sekä kaksi joko punaista tai cremeä joista toinen tyttö! Mielenkiintoista nähdä mitä värejä kasvaa... :)

30.9.2020

Haiku rupesi maanantai-tiistaina alkuyöstä synnyttämään! :) Lisäkätilöt oli jo enempi tai vähempi unessa kun huomasin supistusten alkaneen, siinä sitten siirtymä makkariin synnytyslaatikon pariin ja pentuja avustamaan! Haiku synnytti 6 elävää pentua, joista neljäntenä syntynyt pentu oli liian heikko jatkaakseen elämää. Koitin pentua kovasti elvyttää, mutta toimista huolimatta pentu menehtyi. Jäljelle jäi 3 tyttöä ja 2 poikaa, pienimmän syntymäpaino 86 grammaa, eloonjääneiden 96-114 grammaa.

"Punainen" pentu on varsin pieni ja heikon oloinen. Kahdesti ollaan käyty klinikalla, erikoisen navan vuoksi kerran ja tänään hakemassa varuiksi antibioottitippa (tai siis tipan kymmenys) sekä nestettä ihon alle. Opettelen letkuttamaan pennun että saan erittäin tissinirson ja lisämaidosta kieltäytyvän pennun syömään ja kasvamaan. Toivotaan, että enempää ei menetetä pentuja.

Tähän mennessä tapahtunutta