Kissakuva

Usein kysyttyjä kysymyksiä pentuihin liittyen

- Takaisin ostajille -osastoon

Myynkö kissan vapaasti ulkoilevaksi?

En missään nimessä. Jokainen myymäni pentu myydään ehdottomaksi sisäkissaksi, ulkoilua voi harrastaa valvotusti valjaissa tai kunnolla aidatulla alueella, mistä ei ole mahdollisuutta päästä karkuun. Sen lisäksi, että on vastuutonta päästää kissa vapaaksi yksinään, on se myös Suomen lakia vastaan.

Lakipykälä löytyy täältä

Kenelle myyn kissan kasvatuskäyttöön?

Kasvatuskäyttöön kissan saa ostettua vain jo kasvattaja nimen omistava henkilö. Kasvattajan tulee olla tunnollinen ja kohdella kissaansa perheenjäsenenä. Kasvatukseen ostavia henkilöitä myös tentataan tarkemmin ja enemmän kuin lemmikiksi ostettavia. En myy kissoja esineinä.

Saanko pennun halvemmalla ilman rekisterikirjaa?

En myy pentuja ikinä ilman rekisterikirjaa. Ragdollista rotukissan tekee vain se pieni paperi/kirjanen, mikä kissan mukana tulee. Vaikka kissalla olisi puhdasrotuiset vanhemmat, mutta ei rekisterikirjaa, kissa ei ole kuin "vain" maatiainen. Vaikka sinä et kokisi sitä rekisterikirjasta tärkeäksi, se on ainoa todiste kissan puhdasrotuisuudesta.

Onko mahdollista saada kissa alle 12 viikkoisena?

Ei missään nimessä! Kissan luovutusikä on vähintään 12 viikkoa, tietyt yksilöt voivat tarvita jopa pidemmän ajan kasvattajan luona, joten alle 12 viikon iässä ei pieni pentunen kasvattajan kodista lähde. Pidän itse luovutusikänä 3 kuukautta, eli 13 viikkoa.

Myynkö pennun lahjaksi?

En myy yhtäkään pentua ilman että tutustun tulevaan pennun omistajaan, haluan nähdä jokaisen ostajaehdokkaan ennen kuin kissan voi minulta ostaa. Lahjaksi kissan voi ostaa vain siten, että sekä maksaja että tuleva omistaja tulevat samaan aikaan katsomaan pentua, näissä tilanteissa tulevalla omistajalla tulee kuitenkin olla kykyä käyttää kissa lääkärissä säännöllisin väliajoin.

Onko pentua pakko tulla katsomaan ennen ostamista?

Kyllä. Mielellään mahdollisimman useasti. Haluan tutustua kunnolla paikan päällä tulevaan ostajaan ja nähdä, että tuleva omistaja on valmis uhrautumaan pentunsa eteen.

Onko mahdollista ostaa aikuinen kissa sinulta?

Toivottavasti ei. Kissani ovat minulle perheenjäseniä ja pyrin pitämään jokaisen itselleni jääneen kissan luonani tämän elämän loppuun saakka. Ainoat tilanteet, missä aikuinen kissa olisi minulta myynnissä, on kasvatille uuden kodin etsiminen tai kotioloissa hierarkia kärsii eikä yhteiselo enää suju. Toivottavasti kumpaakaan ei tule tapahtumaan. Kasvatuskäytöstä poistuvat kissat jäävät viettämään eläkepäivään minun luokseni. :)

Mistä pennun hinta koostuu?

Kissan hintaan sisältyy...

Itse myös sivistän itseäni mahdollisimman monilla luennoilla ja kursseilla, missä opiskelemme lisää ja kertaamme pentujen ja vanhempien kissojen terveyteen liittyviä asioita.