Kissakuva

Usein kysyttyjä kysymyksiä pentuihin liittyen

- Takaisin ostajille -osastoon

Myynkö kissan vapaasti ulkoilevaksi?

En missään nimessä. Jokainen myymäni pentu myydään ehdottomaksi sisäkissaksi, ulkoilua voi harrastaa valvotusti valjaissa tai kunnolla aidatulla alueella, mistä ei ole mahdollisuutta päästä karkuun. Sen lisäksi, että on vastuutonta päästää kissa vapaaksi yksinään, on se myös Suomen lakia vastaan.

Lakipykälä löytyy täältä

Mistä tiedän onko kasvattajan kissala rekisteröity?

Jokaisella kattojärjestöllä on omat rekisterinsä ja rekisteröidyt nimet ovat listattuna kunkin sivuston tietoihin. Darkie's on FIFé-rekisteröity nimi joka tarkoittaa että nimi löytyy FIFé Cattery Name Database:sta. Minulla itselläni on alkuperäinen kasvattajanimen myöntämistodistus jossa on oma nimeni kasvattajanimeni yhteydessä.

Muita Suomessa esiintyviä kattojärjestöjä ovat;

Tarkistathan että kissasi kasvattaja on oikeasti rekisteröitynyt johonkin. :)

Kenelle myyn kissan kasvatuskäyttöön?

Kasvatuskäyttöön kissan saa ostettua vain jo kasvattaja nimen omistava henkilö. Kasvattajan tulee olla tunnollinen ja kohdella kissaansa perheenjäsenenä. Kasvatukseen ostavia henkilöitä myös tentataan tarkemmin ja enemmän kuin lemmikiksi ostettavia. En myy kissoja esineinä.

Saanko pennun halvemmalla ilman rekisterikirjaa?

En myy pentuja ikinä ilman rekisterikirjaa. Ragdollista rotukissan tekee vain se pieni paperi/kirjanen, mikä kissan mukana tulee. Vaikka kissalla olisi puhdasrotuiset vanhemmat, mutta ei rekisterikirjaa, kissa ei ole kuin "vain" kotikissa, rinnastettavissa sekarotuiseksi. Vaikka sinä et kokisi sitä rekisterikirjasta tärkeäksi, se on ainoa todiste kissan puhdasrotuisuudesta.

Onko mahdollista saada kissa alle 14 viikkoisena?

Ei Darkie's-kissaa! Kissan luovutusiän suositus on vähintään 14 viikkoa (muutos 1.1.2020 ja takaisin 12 viikon ikään 1.1.2022), tietyt yksilöt voivat tarvita jopa pidemmän ajan kasvattajan luona, joten alle 14 viikon iässä ei pieni pentunen kasvattajan kodista lähde. Tarvittaessa kissa viettää kasvattajalla pidempään kuin 14 viikkoa, yksilötarpeiden mukaan. 14 viikon luovutusikä on kissalle tarpeen sosiaalistamisjaksojen vuoksi, jotka ovat tutkitusti 2-7 viikkoa ja 7-14 viikkoa, eikö meistä kaikki halua mieluiten parhaat avut lemmikkiemme elämään kuin sen nopeimman lemmikin?

Myynkö pennun lahjaksi?

En myy yhtäkään pentua ilman että tutustun tulevaan pennun omistajaan, haluan nähdä jokaisen ostajaehdokkaan ennen kuin kissan voi minulta ostaa. Lahjaksi kissan voi ostaa vain siten, että sekä maksaja että tuleva omistaja tulevat samaan aikaan katsomaan pentua, näissä tilanteissa tulevalla omistajalla tulee kuitenkin olla kykyä käyttää kissa lääkärissä säännöllisin väliajoin sekä aito sitoutumishalu kissaan jopa seuraavan 20 vuoden ajaksi.

Onko pentua pakko tulla katsomaan ennen ostamista?

Kyllä. Mielellään mahdollisimman useasti. Haluan tutustua kunnolla paikan päällä tulevaan ostajaan ja nähdä, että tuleva omistaja on valmis uhrautumaan pentunsa eteen.

Onko mahdollista ostaa aikuinen kissa sinulta?

Perusoletuksena ei. Kissani ovat minulle perheenjäseniä ja pyrin pitämään jokaisen itselleni jääneen kissan luonani tämän elämän loppuun saakka. Ainoat tilanteet, missä aikuinen kissa olisi minulta myynnissä, on kasvatille uuden kodin etsiminen tai kotioloissa hierarkia kärsii eikä yhteiselo enää suju. Toivottavasti kumpaakaan ei tule tapahtumaan, ainakaan liian usein.

Mistä pennun hinta koostuu?

Kissan hintaan sisältyy...

Itse myös sivistän itseäni mahdollisimman monilla luennoilla ja kursseilla, missä opiskelemme lisää ja kertaamme pentujen ja vanhempien kissojen terveyteen liittyviä asioita.

Sivusto päivitetty 19.3.2022