Kissakuva

Uutistason ylittävää tiedotusta

Pyydän tämän sivun lukijoita ilmoittelemaan minulle, mikäli sivustolla ei jokin toimi niinkuin pitäisi :)

Give me time to do my magic :)

Reaaliaikaisempaa uutisointia tulee Facebookin puolella! Tervetuloa tykkäämään meistä myös facebookissa. :)

3.9.2022

Tämän vuoden kasvatussuunnitelmia on pyöritelty lukuisia kertoja ja niihin uusin pyörittelyn kohde tuli kesällä, kun Aatun munuaiset rupesivat äkillisesti prakaamaan.

Laiskuuttani uudelleenkirjoittaa aiempia pitkiä tekstejäni menneeseen muotoon, laitan tähän vain kuvankaappaukset Facebook-julkaisuista.

Aatun munuaiset, 1, Aatun munuaiset, 2

10.6.2022

Niin sinä sitten kävi että Haiku leikattiin 1.6.2022. Kevään tuomat kiimat veivät merkkailun ihan uusiin sfääreihin, eikä selvästi kissa kestänyt omia hormoneitaan. Jalostuskissalle tärkeimpiä ominaisuuksia on kestää oma elimistönsä hormonit ja hyvä stressinsietokyky. Lisääntyminen, sekä kollin että naaraan puolella, on kuitenkin hyvinkin raskas taakka päälle. Onneksi Haiku sai tehtyä edes yhden pentueen, josta toivottavasti Nala ei seuraa täysin äitinsä jalanjäljissä.

Nala onkin ujuttanut itsensä seuraavaksi astutettavaksi yhtäkkiä runsaaseen merkkailuun kiimassaan taipuneena. Nalan kiimankierto on ollut tähän asti hyvinkin armollinen, mutta kevään edetessä 2 kuukauden kierto lyheni yhtäkkiä viikkoon. Nala käytetään Eläinklinikka Hertassa ultrassa 17.6. ja samalla otetaan FeLV, FIV ja veriryhmän verinäyte ja seuraavasta kiimasta astutus tapahtuu Aatun kanssa. Aatun ja Nalan paritus on suhteellisen tiukkaa linjasiitosta, jota pyrin välttämään viimeiseen asti, mutta jos en parita Aatua Nalan kanssa jää Aatun jälkeläiset omalta kohdaltani täysin kokematta... Toiveissa kuitenkin on saada Aatulta poika jatkoon. Paritus on tietoinen, ja avoin, riskinotto. Didi on nyt ottanut asiakseen järjestää itselleen pitkän kevätpaussin.

16.3.2022

Onneksi olkoon toinen ulkomaantuontini, Ryoko, korkeimman kastraattien tittelin saavuttamisesta! 13.3.2022 SUROKin Järvenpään näyttelyssä Ryoko valmistui Supreme Permior titteliin!

Nala valmistui 6.3.2022 Askolan näyttelyssä Championiksi. :) Onnea Nalalle ja sijoituskodille!

Epäonni kasvatuksen saralla jatkuu ja Ruusu jäi toistamiseen tyhjäksi. Ruusu saa vielä vuoden 2022 kokeilla tulisiko pentuetta, mutta koska muutkin tyttäret ikääntyvät tasaiseen tahtiin, tapaa Didi seuraavasta kiimastaan kollin Porvoossa. :)

29.10.2021

Tämän vuoden pentusuunnitelmat ovat kyllä menneet kovin pahasti penkin alle... Kesän korvalla oli tarkoitus astuttaa Ruusu ja leikata neiti, mutta astutus ei onnistunut ja jäätiin odottamaan seuraavaa kiimaa. Jota ei sitten loppukesän ja alkusyksyn aikana kuulunutkaan.

Lopetin Haikulla e-pillerit, jotta tälle tulisi kiima, ja huomasin joko hormonien tai kissamäärän, tai molempien stressaavan Haikua ja Haiku lähteekin koeajalle toisaalle marraskuun puolivälissä, vielä on kysymysmerkkinä että leikattuna vai vielä leikkaamatta. Joka tapauksessa Haikun kanssa jalostussuunnitelmat tyssäsivät nähtävästi tähän, Ruusun sulho Kullannupun Gubbe vietiin runsaan kollittelun vuoksi leikkuriin ja Ruusulle pitäisi taas etsiä uusi kumppani.

Tämmöistä tämä välillä on, suhteellisen turhauttavaa.

14.2.2021

Hyvää ystävänpäivää itse kullekin lukevalle taholle!

Ikäväkseni totean yhä että kotisivuni ovat yhä hyvin pahasti jäljessä viimeisimmän pentueeni ja muiden kissalan tapahtumien vuoksi päivittäminen ei ole ollut ensisijaisen tärkeää. Syksy meni taistellessa vastoinkäymisiä vastaan jotka kulminoituivat 9.1. kun Kinin kunto äkisti romahti ja jouduttiin kiidättämään herra Aistiin Vantaalle eläinsairaalaan, jossa poika menehtyi pari tuntia myöhemmin. Onneksi sain apua pentujen luovutukseen ja sain hetken aikaa itse olla toisaalla keräämässä ajatuksia.

Aatun häntätulehduksen kanssa taisteltiin pitkään. Vasta tammikuun loppupuolella alkoi tulehdus olla voitettuna, kiitos pitkän (40 päivää) antibiootin ja asiallisten pesujen ja tukihoitojen. Implantin vuoksi Pönttönen on nyt käyttöjäähyllä toistaiseksi.

Viimeistään Kinin avausraportin myötä pyrin saamaan muistotekstin kirjoitettua, siihen asti toivon että jaksatte heikkoa päivittelyäni. Toivon, että ymmärrätte. 8.1. Kin oli oma itsensä, 9.1. kylmä ja liki eloton. Epäilyksenä munaisten vajaatoiminta tai kasvain.

Lepää rauhassa Kin, PR SC Kin edler von den Lichtalben, 5.9.2012 - 9.1.2021

23.12.2020

Kotisivujen päivitys on jäänyt hurjan harmillisesti hurjan raskaan ja kiireisen syksyn vuoksi. Pentueesta kaksi sairastui flunssaan, Aatun häntärauhasen tulehdus on pitkittynyt pitkän aikaa sekä Pörröltä löydettiin patti... Sen lisäksi Haikun maitorauhasen tulehdukset kahdesti.

Asiaa ei myöskään helpottanut salasanan unohtaminen - mutta koitan saada sivut ajan tasalle mahdollisimman pian joulun jälkeen!

11.7.2020

Osallistuttiin tänään kimppaultraan ja saatiin Haikulle, Kalevalle, Jätkälle ja Savulle puhtaat paperit tältä erää. :) Nyt odotellaan Haikun kiimaa että päästään katsomaan osaako Kaleva toimia kiimaisen naaraan kanssa!

8.5.2020

Eletään jänniä aikoja... Korona-epidemia ei sellaisenaan ole juuri meidän arkeen vaikuttanut, mutta kyllä kissat aina keksivät keinot pitää jännitystä yllä!

27.3. Haikulla alkoi spontaanisiti uusi kiima pitkälti heti edellisen perään, juuri tottakai sinä yönä kun onnistuin nukahtamaan syvään uneen ennen kuin varmistin Aatun ja Haikun erilläänpidon. Heräsin jokusen tunnin myöhemmin Aatun kovaääniseen maukumiseen ja kosiskeluun ja löysin umpikiimaisen nuoren neidin pylly pystyssä vesiautomaatin vierestä hännäntyvi märkänä. Oletus luonnollisesti on että Aatu on saanut tytön astuttua vastoin suunnitelmia... Tässä nyt sitten odotetaan mitä tyttären masu rupeaa näyttämään. Toivotaan, että tyttö hellittää kiimojen kanssa ja saa vielä rauhassa kasvaa pari kuukautta, saataisiin ultrat aikaiseksi ja SITTEN astutus, mutta ei vielä Aatulla. -.- Asiasta kirjoitin kattavammin Facebookin puolella.

15.11.2019

Huh. Tämän vuoden pennut taputeltu ja lähetetty maailmalle, hetken hengähdys jonka jälkeen lähdetään ulkomaille Sveitsiin hakemaan Aatulle (ja mahdollisesti Kalevalle) tyttöystävän. ^_^

Trycoline's Paige Angely on sukutaulultaan mitä huikein, vaikka onkin tämänvuotisia tyttöjäni jokseenkin pienempi, toivon että neiti kasvaa yli neljän kilon jotta saan vihdoin Aatun vauvoja maailmaan... :)

Suuret pahoittelut kotisivujen päivityksen massiivisesta myöhästymisestä. Jättipesue verotti vajaakuntoista kasvattajaa enempi kuin olisi toivottavaa. Onneksi ei ollut kaksia pentuja samalla.. x_x

9.9.2019

Moni varmaan ehti huomata että kotisivuille ei päässyt tuttua darkies.fi linkkiä myöten, ja kaikki ei välttämättä lukennut Facebookkiin kirjoitettua päivitystä.

Sivut joutuivat nyt sivulliseksi uhriksi henkilökohtaisen välirikon vuoksi, ja tovin kuluttua keskelle pentukiireitä sivut ja domain oli poissa käytöstä. Sivut itsessään sain onneksi talteen (kiitos siitä?) ja nopeasti pystyyn toisaalle, ja viikon odottelun jälkeen sain myös siirrätettyä domainin takaisin itselleni. Tämä olisi ollut helpompaa jos olisin pentukiireiden keskellä 2016 jaksanut paneutua tapahtuneisiin muutoksiin... Mutta yhä ylikuormitun turhan nopeasti turhan pienistä asioista kun asiat iskee aina kerralla.

Sivut toimivat nyt sekä www.darkies.fi osoitteessa sekä tdb.fi/~darkie jos domain on jumissa syystä tai toisesta. Kaiken järjen mukaan asioiden pitäisi toimia smoothisti ainakin 2021 asti kun olen maksanut domainin omistuksesta.

Pahoittelut kaikille mahdollisista ongelmista!

4.6.2019

Erittäin suureksi harmiksi rotu koki ihan mielettömän ison kolauksen Fifén vuosittaisessa General Assemblyssä nyt 30.5.2019... Tyypitystä (extreme-piirteitä) rajoittavat standardimuutokset hylättiin tiukoin äänin ja tämä on mitä todennäköisimmin kuolinisku perinteiselle ragdollille.

Nyt se on ostajien vastuulla vaalia perinteistä, kaunista ja harmonista radgollia ja välttää ostamasta (saatika viemästä näyttelyyn) kissoja joilla on erittäin korkeat otsat, pienet korvat tai pyöreä pää. Tämä vain on usein liian paljon tuoreelle kissaihmiselle tarkkailtavaksi. :(

Kokosin ajatukseni julkiseen facebook päivitykseen.

8.5.2019

Tovi mennyt päivityksissä, mutta sivujen tulisi nyt olla ajantasalla. Muusa ei tullut kantavaksi ja pääsi jatkamaan elämäänsä Tampereelle Suvin ja Samin talouteen, toivottavasti ystävystyisivät Cocon kanssa suhteellisen nopeasti!

Olen alkanut etsimään Aatulle lainatyttöä, jolla saisin lisäverta linjoihini ja Aatun pentueen tälle vuodelle. :) Olen varsin skeptinen että tyttöä löytyisi, mutta laitoin julkisen haun Facebookkiin.

27.2.2019

Meillä se huono tuuri vain jatkuu. :( Muusan painonnousu onnistuneen oloisen astutuksen jälkeen tyssäsi täysin ja jo pyöristynyt vatsa vetäytyikin pois... Eli raskaus meni kesken, jos tyttö oli raskaana. Muusa ultrattiin tyhjäksi 19.2. ja seuraava kerta on Muusan viimeinen yritys.

21.12.2018

Niin siinä vaan kävi, että vuodelle 2018 ei ainuttakaan pentua saatu syntyneeksi. :) Noh, tätä se on kun eläinten kanssa työskennellään.

Suunnitelmat jatkuvat ja kiimoja odotellaan! Vuosi 2019 tuonee tullessaan isomman mullistuksen kissalan toimintaan, mutta siitä sitten lähempänä... ;)

24.9.2018

Tämän vuoden pentusuunnitelmat eivät kyllä suostu onnistumaan hevillä. Lasso ei saanut Muusaa astuttua vieraan kollin reviirillä ja Ruusun puoliso vaihtui kollin runsaan merkkailun vuoksi (Titus jouduttiin laittaa implantille).

Uuden kollin ulta-aika on vasta 4.10., toivottavasti Ruusun kiima malttaa ultraan asti... Koitan tosissaan astuttaa kumpaakin tyttöä, että saisin yhden pentueen tälle vuodelle, ihan sama kummalta tytöltä.

9.8.2018

Pahoittelen heikkoa päivittelyä! Oma vointi on ollut heikkoa joten tämä on jäänyt. Asioita ei ole helpottanut se että on tapahtunut vähän sitä ja tätä.

21.6.2018

Muusa toivottavasti nyt astutettu onnistuneesti ja saadaan Seitsemäs pentue tuloilleen!

19.4.2018

Kaikki kolme ultrattu ja tulokset puhtaat! :) Nyt vaan odotellaan verikokeita ja Muusan seuraavaa kiimaa. :)

31.3.2018

Loppusuoralla ollaan ennen ultria!

Huomenna tytöt täyttävät vuoden ja ultrat on varattu 19.4. kolmelle kissalle. :) Saadaan kerrasta Aatu, Muusa ja Ruusu tsekattua, niin tulevat pennut on sitten "nopeampi" saada maailmaan. Kallis reissu tiedossa.

Katsotaan miten Muusan astutus toimii, jos neiti on terve ja pitää kalenteristaan kiinni! Pitäisi muutoin juuri tuossa taitteessa kiiman alkaa.

3.1.2018

Ruusu muuttikin tyköni jo 25.12., kun neidin ensimmäinen kiima johtasi ympäriinsä kuseskeluun äidilläni, joten oli joko leikattava tyttö tai otettava tänne luokseni jossa voin eristää verkko-oven taakse tarvittaessa.

Tämä seikka johti nyt siihen, että Ruusu on astutusjärjestyksessä (tai testijärjestyksessä) ensimmäinen, jonka jälkeen saanee Suprelorin implantin että nähdään mitä Muusa tuottaa, ja jos ei Ruusun ensimmäisestä pentueesta tule tyttöä niin astutan neidin uudelleen myöhemmin.

7.12.2017

Hurjaksi epäonneksi Ruusu ja Jätkä onnistuivat nappaamaan kissaflunssan TUROKin näyttelystä. :( Kummallekin nousi kuume ja Jätkä joutui nesteytyksessäkin käymään, Ruusu selvisi vähemmällä. Lääkärien, lääkityksen ja juottamisen ansiosta kumpikin on nyt paremmassa kunnossa, mutta kyllä sitä tuli säikähdettyä pienten vuoksi!

Aku valmistui Premioriksi ISROKissa lauantaina! :) Harmiksi pojan pää ei vieläkään kestä näyttelyiden luomaa painetta, jonka takia otettiin pois kisasta sunnuntailta. Aatun kanssa lähdetään metsästämään Tallinnasta valmistavaa sertiä IC:ksi, jonka jälkeen jäädään todennäköisesti kasvamaan kotiin ja laitetaan poika kollilistoille. :)

Tämän lisäksi olen päättänyt että Ruusu jää luokseni asumaan pentujen jälkeen leikattuna lemmikkinä, ellei ihan lyömätöntä kotia jostain ilmaannu. Sitten onkin kissaluku totaalisen täynnä ja puolet kissoista leikattuja. :D Muusa etsii sitten näyttely-/lemmikkikotia pentujen jälkeen leikattuna... :) Toivottavasti sijoituskodin metsästys on helpompaa tyttöjen tyttärillä.

27.9.2017

Olen hurjan pahoillani päivitysten jäämisestä, mutta elämässä on ollut menoa ja surua sen verran paljon että kotisivupalvelimelle ei vain ole tullut kirjauduttua...

Tytöt Ruusu ja Muusa ovat yhä varattavissa sijoituskoteihin! Ikää on tyttärillä paria päivää vajaa 6 kuukautta ja kasvu on hyvällä tahdilla!

Jouduimme päästämään edesmenneen kotikissani Tiikerin veljen Jepen ajasta ikuisuuteen 15.9. joka on mustannut mieltä hurjasti... Jeppe pääsi miltei 20 vuoden ikään, vain 5 viikkoa jäi vajaaksi. Tytöt Espoossa hoitivat vanhaa herraa loppuun saakka. Ikävä ja muistot jäävät... :(

Tytöt ja Jeppe

15.7.2017

Kuudes pentue siirtynyt uusien omistajien hoteisiin sijoitustyttöjä lukuunottamatta. On erittäin harmillista ettei sijoituskoteja ole löytynyt 10 viikon etsinnän jälkeen. :(

Ryoko päädyttiin steriloimaan erittäin vahvojen hormonien tähden, tytön alettua kiimaamaan pillereiden läpi edellisen kiiman perään ja rupesi merkkailemaan runsaasti sijoituskodissaan mummini luona Espoossa. 11.7.2017 Ryokolta poistettiin kohtu ja molemmat munasarjat. Hyvä näin! Pentuja saatiin jo ihan tarpeeksi tästä tytöstä!

18.6.2017

Varasin Kinille Suprelorin-implantin laiton 4.7. pentujen toisen rokotussession kylkiäiseksi, joten herra on hetken poissa markkinoilta. Ei välttämättä implantin loppumisen jälkeen astu ketään. :)

14.12.2016

Mahdollisia hormonien merkkejä ilmassa..!

2.12.2016

Ryokon kiimaa ei näy, eikä kuulu - joten uskon kiiman alkavan aikaisintaan vuoden vaihteessa. Ennen sitä voidaan vaan toivoa... Mutta mikäs tässä odotellessa - hyvää malttaa odottaa!

Meitä on huomenna ja ylihuomenna iso konkkaronkka näyttelyssä Kuopiossa - viisi pentua viimesimmästä pentueesta esillä lauantaina, neljä sunnuntaina! Tulkaa moikkaamaan! :)

Aatusta on kasvanut hurjan kokoinen kissa! Tässä on 6kk iässä menty jo yli 5,3 kilon painossa - tämä on tuntuvasti enemmän kuin mitä Junnu tai edes Kin ovat olleet vastaavassa iässä!

28.10.2016

Ryoko on nyt ollut n. 30 vuorokautta ilman kiimaa ehkäiseviä pillereitä, normaalisti sykli on ollut n. 45 vuorokautta, joten jännäillään että tuleeko kiimaa vai ei!

Ryoko astutetaan Kinin kanssa heti seuraavasta kiimasta, että sijoituskoti saa kissan takaisin, eikä synny vahinkoa äidin ja pojan välille. Poikkeustilanne, mutta välillä näin. Tämän pesueen jälkeen Ryoko menee alustavasti implantille ja kiertää näyttelyitä. :)

13.10.2016

Muuton takia hommat ovat tökkineet sivujen kanssa. Tietokone hajosi (korjattu, mutta sekaisin), tavarat on vielä miten sattuu ja menoakin ruukaa olemaan tällä hetkellä. :)

Pikkuhiljaa koitan saada sivut ajantasalle, painoja ja kuvia! Facebookissa olen päivitellyt enemmän, koska sen saa tehtyä helposti kännykällä.

20.8.2016

Pentujen ripulin takia otettiin kattavat ulostenäytteet pahempien aiheuttajien poissulkemiseksi, ja pois ne tosiaan sulhettiin!

Ulostenäytteet

25.6.2016

Pitkän etsinnän jälkeen (01/16 alkaen) löysin uuden kodin Uusimaalta, lähempää perhettäni. :) Kissala muuttaa Mäntsälään 1.10.!

1.5.2016

Iris lähti tänään uuteen kotiin... Haikea mieli jäi, mutta tytön lähdettyä Kin on ollut heti huomattavasti kevyemmin mielin. Iriksen läsnäolo todennäköisesti ahdisti Kiniä enemmän kuin osasin odottaa... Onnea Irikselle uuteen kotiin Turkuun. :)

14.3.2016

Ryokon labrat puhtaat, ultrat puhtaat - kunhan Emija's Elvis vielä ultrataan niin tytär astutetaan!! :) :)

Kiimasta on nyt kulunut 31 vuorokautta, joten toivottavasti menee sopivasti Elviksen ultrien kanssa. Elvis ultrataan 22.3., jos muistan oikein.

Syksyllä astutus Kinillä ja Kin tämän jälkeen implantille... Voimakas laihtuminen varhaisessa vaiheessa estänee suunnitellut näyttelyt herran kohdalle... :(

22.2.2016

Näyttelyviikonloppu Tallinnassa meni loistavasti. :) Kin valmistui Grandiksi ja Ryoko Championiksi, lauantaina oli EX1 vaikka oli myös kilpailija paikalla! Kehuja tuli paljon ja TP oli Kinillä lähellä - laihuus vai koitui kohtaloksi.

Ryoko jää nyt äitiyslomalle, testit otetaan 29.2. ja astutus seuraavasta testien jälkeisestä kiimasta Elviksen kanssa! Kinillä seuraava näyttely näillä näkymin Scandinavian Winner -näyttely Helsingissä. :)

4.1.2016

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Kissala etsii, vaihteeksi, uutta asuntoa, tällä kertaa täysin uudelta alueelta ja seuraava asuinkunta olisikin Etelä-Suomessa. Oma terveyteni vaatii tukipiirini pariin palaamista, kun en tänne Pohjois-Savoon semmoista ole onnistunut rakentamaan.

Sitä en tiedä tuleeko muutto ajankohtaiseksi ennen, aikana vai jälkeen seuraavan pentueen, mutta tiedotan siitä kun tilanne on lähempänä. :) Toistaiseksi olen hakenut asuntoa Espoosta, Vantaalta ja Riihimäeltä.

22.11.2015

Sattumien summan kautta Kinder poistuu kasvatuksesta ja päätyy konsultiksi sijoituskotiinsa. Herran implantti on alkanut heikkenemään ja tämä aloitti ympäriinsä kusemisen samantien.

9.11.2015

Nyt kävi tosiaan niin, että hain Ryokon Espoon sijoituskodista takaisin Varkauteen, jotta saan varmimmiten arkuuden ja sijoituskodissa opitut huonot tavat karsittua pois. Neiti oppi Espoossa mm. puremaan, tappelemaan, piiloutumaan lähestyttäessä ja välttelemään koskemista. Nämä eivät ole ragdollille ominaisia piirteitä. Toivon että saan nämä piirteet karsittua ensimmäisten pentujen luovutusikään mennessä, jonka jälkeen tyttö voisi palata odottamaan seuraavien pentujen ajankohtaa odottamaan sijoituskotiin.

Ei nyt mennyt suunnitelmien mukaan, mutta näinhän se on aina kun eläinten kanssa pelataan.

Samalla reissulla kun Kokon hain, 27.10., tuli kyläilemään myös Kinin morsmaikku, tämän tyttären jälkeen, raskauden varmistuttua, herralle laitetaan Suprelorin implantti jotta Koko saa hoitaa pennut rauhassa eikä tule pelkoa vahinkoastumisista. FI*Pehmis -kissalan tyttö palaa kotiin kunhan saadaan neiti astutettua. :)

19.6.2015

Vihdoin tiistaina 23.6. lähden hakemaan Ryokon Suomeen!! Ennen kuin neiti menee sijoituskotiin, asustelee neiti täällä pari viikkoa jotta saan suunniteltua ruokintarutiinin neidilla ja saan tutustua tyttöö tytön tutustuessa minun kissoihini. :)

13.4.2015

Olen saanut valittua tytön Saksasta ja yllättäen päädyin kauniiseen ruskeaan mittediin... :) Ryoko saapuu Suomeen kesän puolivälissä ja sijoitetaan Espooseen.

Pääsiäisenä talouteen tuli leikattu kotikissanaaras, tuntuu jälkeen koti eheältä. ^^ Iris tuli haettua Tallinnasta Eestistä. :)

11.3.2015

Maailma synkkeni rankasti viime viikon lopulla, ensimmäinen jälkikasvustani on jouduttu lopettamaan äkillisen sairastumisen takia, ja mikä pahinta, uhrina oli alusta asti pieni ja hentoinen Manu-poikanen.. :(

Vaiva ilmeni hyvin nopeasti ja vei pojan ennen kuin ehti edes tajuta asian vakavuutta. Hanna ja Mikko ovat ajatuksissani jatkuvasti ja toivon heille voimia näinä vaikeina aikoina. Miina-neiti on kovasti ollut pariskunnan tukena, ja on hyvässä voimassaan.

Kinder ja Anssi ovat kumpanenkin terveitä, vahvoja ja hyvinvoivia. Manulle vain jaettiin huonot kortit elämään. Toivon että kuolemilta säästytään ainakin seuraavat 10 vuotta... :'(

Lepää rauhassa Manu, FI*Darkie's Imashii Koutei, 20.4.2014 - 6.3.2015

28.2.2015

Pitkältä tuntuneen etsinnän jälkeen Nannalle löydettiin loppuelämän koti, kun sijaiskodissa ei asiat kissan kanssa sujuneetkaan. Nanna muutti pariskunnan hoiviin Helsingin Sörnäisiin, jossa saa perheen täyden huomion itselleen. Toivon kaikkea parasta tytölle loppuelämälle.

Kauan odottamani pentue syntyi 20.2., 6 pentua, 3 tyttöä. ^^ Pääsen näillä näkymin siis jatkamaan kasvatustoimintaani vuoden 2016 puolella!

28.1.2015

Pitkä aika päivityksistä. Vuoden vaihde meni hujakalla, lopullinen ero Mikastakin tuli joulukuun lopussa ja jäin asuntoon yksin tammikuun 18. päivästä lähtien. Nanna lähti koeajalle Helsinkiin samalla ja minulle jäi pojat ja Pörrö tänne lohduksi ja turvaksi.

Joulukuussa astutettu kissa on varmasti tiineenä ja laskettu aika olisis 21.2.! Silloin tiedetään tuleeko meille uusi kuningatar talouteen. ^^

19.12.2014

Vihdoin iloisempia uutisia, tänään sain kuulla että kissa, keneltä havittelen naaraspentua, on saatu astuttua. Hyvällä onnella 6 kuukauden päästä kissalassa on jälleen naaras! Tyttö sijoitettaisiin Espooseen.

Eli jos kaikki menee putkeen, pentuja olisi tiedossa keväällä 2016.

28.11.2014

Olemme vieläkin syvän surun kourissa, kun menetimme vanhimman jäsenemme, Tiikerin, maanantaina. :'( Tytön tila heikkeni todella nopeasti todella paljon ja meidän oli pakko viedä tyttö viimeiselle matkalle toivottua aiemmin.

Lepää rauhassa kultaseni... Voit lukea Tiikerin muistokirjoituksen halutessasi. Sain istutettua myös kuvagallerian sinne, pääset katsomaan kuvia hänen elämänsä varrelta. Lepää rauhassa, minun rakkain Tiikerini...

5.11.2014

Kinin toinen pentue sai alkunsa samana päivänä kun vietettiin Tiikerin 17 v-synttäreitä, 24.10.2014! Onnittelen Päiviä ja Astartea, ja tullutta trioa. :) Näytti Kinin ensimmäinen tytär menevän Jyväskylään.

Nyt vain jännitetään ja toivotaan, että kolmas pentue syntyy myös terveenä ja ongelmitta. Seuraavia suunnitelmia ja treffejä ei pojalla toistiaseksi olekaan.

20.10.2014

Kinin toinen pentue syntyy ihan näinä päivinä! Jännitys on ollut minulla tosi korkealla ja on hyvin outoa että "minun" pennut syntyvät toisaalle. Toivottavasti Astartella ja Päivillä (FI*Lumikuu) menee ihan putkeen hommat. :) Muusan ja Kinin jälkeläisiin (FI*Emija's) ei myöskään ole enää pitkä aika.

Ikävempänä uutisena kotikissa Tiikerin voinnin heikkeneminen. :( Neitokainen on nyt syksyä kohti pudotellut painoaan ja tällä hetkellä painoa on vain reilu 2,4 kiloa... tyttö on aina ollut pieni, mutta tämä on kovin huolestuttavaa. Lääkärikäynnillä ei löytynyt poikkeuksia röntgenkuvassa tai kliinisessä tutkimuksessa. Kovasti näyttää siltä, että vuosi 2015 jäisi Neidin viimeiseksi. :'(

Myös Nanna pudotti radikaalisti painoaan syksyn edetessä; elokuussa painaen miltei 3,8 kiloa, nyt tytöllä on painoa vain vajaa 3,2 kiloa. Tarkkaillaan ja mietitään tulisiko Nannaa käyttää lääkärillä myös.

20.8.2014

Kin valmistui vihdoin Tallinnassa titteliin International Champion! :) Toisena näyttelypäivänä ei saanut sertiä kun tuomari ei tykännyt nuoren pojan rakenteesta... Eipä voi mitään, seuraavat näyttelyt vasta talvella. :)

Kin vietti reissun jälkeen 1,5 vuorokautta Lumikuu-kissalassa tytön luona, ja katsotaan josko saadaan Kinin toinen pentue maailmaan reilun 60 vuorokauden kuluttua. :) Astumisia ainakin oli runsaasti!

27.7.2014

Niin se vain on, että nyt kissalalla on naaraskissasta tilaus, joka on täysin eri linjaa Kinin kanssa! ^^ Loppuvuonna nähdään onnistuuko tilaus.

4.7.2014

Niin se vain oli, että Kin oli ehtinyt hyvin lyhyessä ajassa astumaan Pörrön. Näin on kolli kasvanut isoksi mieheksi, eipä uskoisi että tuo ei puoli vuotta sitten tajunnut tytöistä tuon taivaallista.

Tällä hetkellä meillä ei siis ole ainuttakaan aktiivista naarasta taloudessa, tai kissalan nimen alla. Uuden naaraan etsiminen on työn alla.

29.6.2014

Pörrön pitkittynyt kiima (yhteensä kestoa 12 päivää) ja hetkellinen herpaannus vastakkaisen sukupuolen edustajalta kiimaisten eläinten kanssa asuessa sinetöi Pörrön leikkauspäivän hyvin lähelle tätä hetkeä; kävin eläinlääkärissä konsultoimassa, ja kun tämä oli nopeasti toinen kiima Pörröltä ja mahdollista astumista ei suljeta pois, niin sterilaatio tapahtuu tiistaina 1.7.2014. Näin lähtee viimeinen kasvatusnaaras kissalasta. :/

Uuden naaraan metsästys on tällä hetkellä päällä, suunnitelmia on suuntaan jos toiseenkin, mutta aika näyttää miten näiden kanssa tapahtuu.

20.6.2014

Niin se taitaa olla vuosi 2014 meidän kissalassa sterilisaatioiden luvattu vuosi... Olen päättänyt myös Pörrön leikkauttaa nyt viimeisimmän pentueensa päätökseksi. Asiaa konsultoin useamman ihmisen kanssa ja olen tullut siihen tulokseen että meidän pikku prinsessamme on antanut kaikkensa kissalan hyväksi. :) Saamme viimeisimmästä pentueesta uroskissan sijoitukseen jatkamaan Pörrön linjaa. Kuten Nanna, myös Pörrö jää asumaan kanssamme. ^^

27.5.2014

Näin on varattu Nannalle aika sterilisaatioon, ja värkit lähtee neidiltä 2.6.2014 klo 11. Toivottavati tämä nyt riittää noiden hermojen löystyttämiseen..

17.5.2014

No sillälailla... Nannan suprelorin sirun vaikutus on lakannut. Viimeyönä sai ensimmäisen kiimansa sitten tammikuun 2013. Neiti steriloidaan niin nopeasti kun vain voidaan.

17.4.2014

Tänään koululta kotiin ja Pörrön luokse! :) Kotiin onkin ollut kova kaipuu, paria päivää vajaa 2 viikkoa on tullut koululla oltua, päivittäin on tullut kotoa kyseltyä kissojen vointia, eritoten Pörrön. :)

Kin on ollut kanssani koululla, toivottavasti poika on saanut massaa tämän pienen reissun aikana kun ei ole tarvinnut jakaa ruokakuppia muiden kanssa.

31.3.2014

Oma kouluni häiritsee kasvatustyötä aika reippaasti tällä hetkellä... :/ Onneksi kissoilla on täällä kotona Mika hoitamassa, ei tarvitse kummempia huolehtia, kun on osaavissa käsissä. Harmittaa itseä vaan kun joutuu niin paljon olemaan koululla tässä keväällä...

17.3.2014

Viime viikonlopun näyttelyssä Kokkolassa kasvattini Minttu, FI*Darkie's Golden Dusk valmistui Premieriksi! :) Paljon onnea Mintulle ja omistajalleen Jennille!

20.2.2014

Tänään on kotisivuilleni tullut täyteen 10 000 kävijää! :) Kiitos jokaiselle sivuillani käyneelle!

14.2.2014

Kin tänään onnistuneesti astui Pörrön!!

Tämän lisäksi olemme huomenna näyttelyssä Kinin kanssa, näyttelyssä on myös nähtävillä kolmannen pentueen Minttu. :) Tervetuloa tsemppaamaan meitä Jyväskylän Killerin raviradalle!

3.2.2014

Jokseenkin synkkä päivä kissalalle tänään. Nanna ultrattiin tänään, munuaiset ovat kunnossa, mutta sydämestä löytyi aorttaläpän vuoto. Tämän ei pitäisi olla perinnöllistä, mutta en taida ottaa riskiä pentueiden kanssa... :( Sivuääntä ei ole koskaan kuulunut, jonka takia taas tuli esiin kuinka tärkeitä ultraukset ovat.

Tällä hetkellä näyttää siltä että meidän kastraattikuoromme on kasvamassa yhdellä, huomattavasti toivottua aikaisemmin...

26.1.2014

Rankka viikonloppu takana, mutta juuri sen arvoinen! :)

Kin valmistui Championiksi ja kokeili paneelissakin pärjäämistä. Olen ihan mielettömän ylpeä pojasta! Tuntuu kollin vaistot potkivan kun oli niin miljoonia tyttöjä ympärillä näyttelyssä. Josko siitä kohta tulis mies. :)

20.1.2014

Tulkaa ihmeessä moikkaamaan Kiniä ja minua Lahden näyttelyyn 25. ja 26.1., olemme paikalla koko viikonlopun! :)

Pörrö on astumistyristysten jälkeen saanut n. 300 grammaa lisää painoa, mutta en millään halua uskoa että tyttö on raskaana. Viimestään maaliskuussahan sen sitten näkee, joko pentuja putkahtaa maailmaan, tai sitten ei. :D

31.12.2013

Vuoden viimeiset uutiset. Hyvää uutta vuotta 2014! :)

Mutta joo, Pörrö sai kiimansa mutta enpä usko että Kin sai tätä astuttua. Yritystä kyllä oli, mutta sitten nuori herra vain kadotti kaiken intressin tyttöä kohtaan kun kiimapäiviä oli takana 5. Jotenka tässä nyt ollaan ja odotellaan, ehkä poikaa onnisti, ehkä ei. Jos ei, niin uutta kokeilua seuraavasta kiimasta!

19.12.2013

Kin kävi kokeilemassa FI*Emija's -kissalassa tytön astumista, mutta taisi olla pojan tiedot vielä niin alhaisella tasolla, että astumisia ei tainnut tulla. Yritystä oli, mutta tulosta ei. Harmi näin, mutta lisää treeniä vain!

09.12.2013

Kin sai niin loistavat kehut Kuopiossa että poika ilmoitettu Lahteen kahdeksi päiväksi! ^^ Vihaan olla kaksi päivää näyttelyissä, mutta mitä sitä ei tekisi näin spesiaalin pojan eteen... :)

01.12.2013

Kinin ensimmäinen morsian näillä näkymin ei tule olemaan kissalan oma naaras, vaan kaverin uhmakkaasti kiimaava, hormonihirmuinen pikkuneiti. Kiimoja odotellaan ja sitten suunnitellaan astutus. Toivottavasti Kin osaa hommansa!

Kin näytillä Kuopiossa 8.12., tervetuloa kannustamaan ja moikkaamaan meitä sinne! :)

16.11.2013

Miina leikkautettiin tiistaina 12.11., neiti nauttii nyt hormoonivapaista päivistä kotonaan, parempi näin. :)

Pörrön kiimoja odotellessa, neiti astutetaan seuraavasta kiimasta.

04.11.2013

Kin ultrattiin tänään. Tämä aika oli alunperin varattu Miinalle, mutta kun jouduin poistamaan Miinan kasvatusohjelmasta, vein Kinin neidin sijasta. Kinin aika oli varattu keskiviikolle.

Koska kiimojen, astumisen ja synnyttämisen aiheuttama stressi olisi liikaa Miinalle, päätettiin yhdessä sijoitusperheen kanssa että Miinan kannalta olisi parasta, jos neiti olisi vain lemmikkinä eikä sijoitettuna. Tämä on niin harmillista, mutta eläimen hyvinvoinnin tulee olla ensisijainen asia. Toivon Miinalle ja perheelleen Joensuuhun kaikkea hyvää. En voi kiittää Hannaa ja Mikkoa tarpeeksi!

26.10.2013

Koitan varata Kinille lähiaikoina ultraus ajan johonkin, että saadaan sydän ja munuaiset ultrattua, hinnat ovat vaan nouseet niin ankaralla kädellä, että pitää kilpailuttaa vähän. Mutta tiedossa olisi lähikuukausina siis Kinin ensimmäisiä astumisia! :)

13.09.2013

Piti kirjoitella jo jokin aika sitten, mutta stressi ja koulujakso iskivät välille, joten jäi sittemmin.

Tapahtunutta;

Ja siis Tiikerin kasvain poistettiin täysin. :) Juuria ei ollut pintaa syvemmälle! Neiti selvisi rauhotuksesta hyvin ja jatketaan täysillä eteenpäin. :)

25.08.2013

Pörrön tyrä leikattiin 22.8., korjaus onnistui hyvin ja nyt vaan parannellaan. :)

Suunnitelmat siis pyörii taas, mutta lykättyinä, että ehtii neiti eheytyä täysin. Lisäksi suunnitelmia hidastaa myös oma opiskelun,i mutta koitan pitää luvatuista aikatauluista kiinni.

Jotka eivät facebookkia lue, niin aloitin 12.08.2013 opiskeluni eläintenhoitajaksi! :) Näillä näkymin valmistun 6.2.2015.

Ainiin, Nannan kynsi paranee loistavasti, ei ole tarvetta suuremmille operoinneille. :)

06.08.2013

Tänään tuli käytyä uudemman kerran eläinlääkärillä Nannan kynsihaverin takia, mutta samalla selvisi Pörrön kuvio.

Nannan tila on vakaa, kynsi oli murtunut pahasti, koko kuori poistettiin ja ydin jäi nyt paljaaksi, odotellaan josko kynsi alkaisi kasvamaan taas, toinen vaihtoehto on sitten, jos tulehduksia tai vastaavia tulee, että leikkaa kynnen ytimen pois. Toivotaan parasta! Peukut pystyyn!

Pörrö korjausleikataan klinikalla, missä keisarileikattiinkin ja leikkaus menee heidän piikkiinsä, koska ottavat vastuun tapahtumasta. :) Meillä on näyttely Tallinnassa viikon päästä (17.-18.8.) ja sen jälkeen mahdollisimman nopeasti koitan saada neidin korjausleikattua. Pentusuunnitelmat ovat nyt siirtymässä kuitenkin seuraavalle vuodelle, tai aikaisintaan joulukuulle, että saa neiti rauhassa parantua tyrän korjauselikkauksesta!

01.08.2013

Saattaa olla että talven suunnitelmat pentujen kantilta menevät täysin uusiksi, johtuen teknisestä napatyrästä, mikä Pörrölle on muodostunut keisarileikkauksen jälkeen. Olen yhteydessä lääkäreihin ja harkitsen korjausleikkausta neidille. Mikäli saan yhtään kieltävää vastausta tähän, leikkautan neidin, koska ei ole mitään järkeä leikkiä rakkaan perheenjäsenen hengellä.

Eli pentusuunnitelmat seisoo tällä hetkellä. Nyt elokuussa saan Nannan ultrattua, niin katsotaan katkeaako kasvattaminen pariksi vuodeksi, riippuu Nannan ultraustuloksista.

16.06.2013

Kinin toinen näyttely sujui loistavasti ja saatiin Tellervo Kassilta hyvät arvostelut. :)

Tänä viikonloppuna varmistui jo pari kuukautta miettimäni kuviointi Kinille; näillä näkymin Kin on cremetabby, tästä otan vielä DNA-testin varmistuakseni ennen pennuttamista. :)

26.03.2013

Milla-tyttönen on alustavasti varattu ja Toivoa tullaan katsomaan viikonloppuna. :) Kyllä näitä onneksi löytyy, ketkä ovat kotikissankin eteen valmiita reissaamaan. Ihanaa!! ^^

27.03.2013

Saattaa olla, että kissalaan tulee kolmeksi kuukaudeksi kotikissa synnyttämään ja kasvattamaan pentunsa. Tilannetta tarkkaillaan vielä, mutta tämä on hyvin suuri todennäköisyys. Sekä pennuille että emolle tullaan etsimään kodit.

03.03.2013

Kissala muutti jälleen. Virallinen muuttopäivä oli nyt 1.3., mutta tavarat tuli siirrettyä 19.2., samana päivänä kun Kin kotiutui. :)

Koti sijaitsee aiemmin asutun paritalon takana, saman tien varrella.

07.02.2013

Tänään tuli Kinin testitulokset; felv ja fiv negatiivisiä, veriryhmä A. ^^

22.01.2013

Ylpeästi voin kertoa, että Juniori valmistui Premieriksi sunnuntaina! :)

Eilen myös hain Kinin Suomeen, nyt poika on 4 viikkoa karanteenikodissa. Niin on nätti ja iso poika. ^^

19.01.2013

Pahoittelen kovasti sivun pitkäaikaista päivitysväliä, Facebook sivustolla ilmoitin reilu viikko sitten, että sivujn päivittäminen viivästyy hajonneen suhteen takia..

Huomenna olemme näytillä Lahdessa yhden kissan voimin, koetetaan saada Juniorista Premier! Olisi oma kissa tittelin kera. :) Tervetuloa kysymään kuulumisia ja kannustamaan.

Maanantaina lähtee lento kohti Saksaa, kollia kotiin hakemaan! Tai siis ensiksi kolli menee karanteeniin 4 viikoksi ja Jyväskylän näyttelyn jälkeen pääsee karanteenista VIHDOIN minun luokseni. :)

02.01.2013

Pennut ovat lentäneet pesästä, kaikki matkalla kohti uusia seikkailuita! Niin se elämä menee... Iso, suuri kiitos Hannalle ja Mikolle, Lauralle ja Adalle, Jennille ja Petrille, Anjalle ja Mirrelle, siitä, että olitte osallisena meidän pentujen arkea ja kasvua, kiinnostuneita ja tarjoutuneita antamaan hyvän kodin meidän pienimmille ja suloisimmille! Toivottavasti kuulen teistä kaikista vielä. :)

Sitten pitääkin pitää silmät kiinni seuraavassa etapissa; Kinin hakeminen Saksasta karanteenin kautta kotiin. :) Poika haetaan 21.1., karanteenissa lähistöllä viettää ~4 viikkoa ja sitten tulee meille tänne, ellei sijoituskotia löydetä pojalle.

01.01.2013

Niin vaihtui vuosi. :)

Darkie's Third pentueen pojat lähtevät uusiin koteihin myöhemmin tänään ja tyttönen pääsee kotimatkalle myös lähiaikoina.

FI*Darkie's väki kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta!

19.11.2012

Näyttää kovasti siltä että tammikuun loppupuolella Darkie's kissalaan ois tulossa ulkomaalainen ylläri... ;)

17.10.2012

Epäilykseni varmistuivat tänään, kun käytiin pentujen kanssa eläinlääkärillä. Toisella Pörrön pojista on lievä lattarinta. Toivotaan että ehdin auttamaan tarpeeksi aikaisin! :)

13.10.2012

Miinalle on nyt etsitty koti. ^^ Upeaa.

04.10.2012

Pörrön pennut syntyivät tänään sektion avulla kun pitkittynyt synnytys ei tuottanut tulosta. 3 pentua joista 2 poikia. Kaikki vaikuttavat nälkäisiltä ja terveiltä! :)

16.09.2012

Nannan pentu kasvaa ja Pörrö pyöristyy. Juniori ja Tiikeri ovat näytillä Kuopiossa 22.09. Kuopion Musti ja Mirri -areenalla. Tervetuloa katselemaan ja tsemppaamaan. :)

31.08.2012

Rankka viikko takana. Muutto kohta ohi ja näinpoispäin!

Nanna synnytti esikoisensa 29.8. illalla kello 22, painoa neidille jäi 3,7 kiloa! Tyttö syntyi 80 gramman painoisena. :)

20.08.2012

Junnun testitulokset tulivat takaisin, meidän poika, ja muut kissat, ovat virallisesti calicivapaita kissoja! Oi tätä ilon määrää! :)

19.08.2012

Nannan pennut ovat alkaneet potkimaan! Vielä pitäis 7-8 päivää odotella että on turvallista synnyttää, mutta itse toivon että neiti odottaa ainakin 10-11 päivää että saadaan muuttaa rauhassa.

Muutto tapahtuu viikolla 35, tai siis alkaa 27. elokuuta. Toivottavasti saadaan makuuhuone valmiiksi ennen kun Nanna aloittaa synnytyksen.

04.08.2012

Tapahtumarikas viikko... Atte tuli keskiviikkona, Sepi lähti pysyvästi toisaalle torstaina, paikkaan, missä ei ole enää kipuja, ja nyt viikonloppuna sivuston ylläpitäjä täyttää vuosia.

Pörrö on myös astuttu nyt, pentujen laskettuja aikoja; 1.9. (Nanna) ja 6.10. (Pörrö).

Sepille rauha hänen sielulleen. :(

28.07.2012

Viikonloppu lähestyy ja se onkin oleva jännä viikonloppu! Pörrön komea sulhanen Atte tulee vierailulle kissalaan (Pörrön kiiman pitäisi alkaa viikonloppuna). Tapahtuukohan mitään? :)

23.07.2012

Eiköhän Nanna tiine ole. En aio ultrauttaa ultran stressaavuden takia, joten käsikopelolla mennään. Toivon, ettei sieltä tule kuin maksimissaan kolme pentua. :)

14.07.2012

Vahvaa epäilyä Nannan tiineyttä kohti, pientä kumpua on jo kehittynyt, myös neidin paino on noussut mukavasti, vähintäänkin siihen mitä se oli aiemmin. Vielä on pitkä tie edessä. Montaa pentua sieltä ei tarvitse tulla, jopa 1 on tarpeeksi. :)

Kissala joutunee muuttamaan syksyn aikana pienempään asuntoon talvikauden korkeiden lämmityskustannuksien takia... Tästä infoa lisää kunhan tilanne selkiää.

02.07.2012

Saapas nähdä tuleeko neiti tiineeksi kollin luona... Torstaina on ollut avustettu ja onnistunut astutus, mutta sen jälkeen kiima on laantunut eikä toimintaa ole ollut. Peukut pystyyn!!

Nanna kotiutuu torstaina, jolloin astumisesta olisi kulunut tasan viikko, toivottavasti neiti on muutakin kuin luuta ja nahkaa palatessaan...

28.06.2012

Nanna on nyt taas kollin luona. Tällä kertaa Lahdessa kollin kämpillä, jos vaikka sujuisi paremmin. Pitäkää peukut ylhäällä! :)

17.06.2012

Nanna ei ole tiineenä, paino vakiintui noin 3,3 kiloon kollin poistumisen jälkeen... Noh, uudelleen astutus kesän aikana.

Pörrö valmistui championiksi 16.06.2012 Hankasalmen näyttelyssä!!!

Pörrölle seuraava kiima tulee elokuun vaihteessa, jolloin sen saa astutettua. Tällä kertaa kiima meni näyttelyn myötä ohi...

03.06.2012

Nanna saa massaa... Saattaa olla raskaana sittenkin?

29.05.2012

Nannalla on tällä hetkellä sulhanen täällä, haettiin poika lauantaina. Tänään oli ehkä ensimmäinen astuminen. Toivotaan näin, ovat olleet niin hiljaa. Heikki palaa kotiin torstaina.

Heikki

25.05.2012

Nannan kiima on käynnistymässä, joten lauantaina haen Heikki-pojan meille ja päästään kokeilemaan tuleeko Nanna tiineeksi vaiko eikö.

02.05.2012

Jahas. Tänävuonna Darkie's kissalaan tuleekin kaksi pentuetta... Nanna on pakko astuttaa voimakkaasta kiimaamisesta johtuen.

15.04.2012

Tänäviikonloppuna Pörrö sai kaksi CAC sertiä! Yhden sertin päästä Champion tittelistä. :)

Juniori ja Nanna saaneet kumpikin EX1'sen.

08.04.2012

Hyvää pääsiäistä kaikille!! Toivotaan, että kesä vielä tulee tämän takatalven jälkeenkin. :)

Nanna se vaan kiimailee. Massaa neidin pitäisi saada vielä vaikka millä mitalla eikä edes herkut halua maistua... Ei ole kovin kummoinen ruokahalu ollut tytöllä sen jälkeen kun äidinmaidosta vaihdettiin.

14.03.2012

Päivittelen ja järjestelen kuvia ja tiedostoja sivuilla, jonka takia jotkut kuvat eivät näy, mutta elä huoli, ne tulevat näkyviin vielä. :)

13.02.2012

FI*Darkie's kissalan sieniviljeyn tulokset saapuivat tänään sähköisesti! Olemme todistetusti dermatofyytti vapaa kissala! :)

12.02.2012

Löytyi syy siihen, miksi Juniorin nenästä puuttui "palanen", Juniori taisi Lohjan vuodenvaihteen näyttelystä saada calici-tartunnan, paikka oli niin kylmä... Mutta hätä ei ole tämännäköinen, turvallisuutta parannetaan ja aletaan kantamaan itse omat tökötit mukana, mihin tahansa mennäänkin.

Kukaan muista kissoista ei ole saanut tartuntaa, joten Juniorin sairastumiseen rokotusten läpi, syynä on varmaan liian vähäinen äidinmaito ja siitä kasvava vastustuskyky. Olen paljon asiasta kertonut täällä. Kasvatustoimi jatkuu, mutta varovaisempana. :)

24.01.2012

Saatiin eilen sähköposti että meijät on karsittu pois Jyväskylän kissanäyttelystä... Mutta olen paikalla silti, auttamassa ystävää tämän kissojen kanssa, joten sielä minuun on mahdollista törmätä.

Itse jäin tänään pidemmälle sairaslomalle koulusta huonon henkisen kunnon vuoksi.

5.01.2012

Pörrön sisko Poppis (FI*Mayapaw's Mundo Maya) synnytti eilen neljä tervettä pentua Mayapaw's kissalaan! :)

Darkien kissala toivottaa pennulle rattoisia kasvuuhetkiä ja lähettää paljon rakkautta.

2.01.2012

Hyvää vuotta 2012 kaikille!

Toivottavasti monilla alkaa uusi vuosi paremmin kuin minulla, itse olen kipeänä ja tukossa ja vaikka mitä...

Näyttely 31.12.-11 oli loistava! Tiikeri BIS kotikissa ja BIS veteraani kotikissa, Juniori oli nominated! Aivan tajutonta!

13.12.2011

Tein äsken elämäni vaikeimman teon ja varasin Roopelle eutanasian. Viimeisen matkan. Tämä tulee tapahtumaan perjantaina, 16.12. kello 13:30.

Olen antanut Roopelle paljon ja nyt annan hänelle rauhan. Suru valtaa kissalan... :(

6.12.2011

Heh, ollaanpahan ilmottauduttu RUROKin näyttelyyn kuun lopulle. Ollaan siis neljän kissan kanssa, pennut ja Tiikeri arvostelussa - Pörrö seuraneitinä, Lohjalla 31.12.2011. Tervetuloa katsomaan! :)

22.11.2011

Espoon reissu takana ja ERY-SYD näyttelyssä käyty lauantaina 19.11. kera Nannan ja Juniorin. Nanna oli EX1 ja Junnu EX2, kumpikin pärjäsi hyvin ja olen todella ylpeä molemmista. :)

Huomiselle varattu pojalle aika eläinlääkäriin pieneen operaatioon ja samalla sirutetaan Tiikeri.

15.11.2011

Hui! Saatiin kuulla Nuutista tänään. :) Poika on oikein tempassut ja painaa nykyään 3,5 kiloa! Luulin että Juniori on iso poika kun painaa 2,6 kiloa. :)

24.10.2011

Käytiin Ada-neitiä moikkaamassa uudessa kodissaan Juniorin ja Pörrön kanssa. Vielä tunnisti veli siskonsa, sisko veljensä ja mamma lapsensa :)

09.10.2011

Ada ja Nuutti on päässyt uusiin koteihin ja elämä on alkanut. Onnea pennunostajille! :)

Jyväskylän näyttely meni hyvin! Juniori voitti Mirren ja sai EX1 -sertin, Nanna pääsi TP valintoihin mutta jäi valitsematta vähän rasvaisen turkin takia... :)

Olen ihan onnellinen ettei päästy pidemmälle, olisi se ollut aivan liian raskasta Nannalle ekalla kerralla päästä loppuun saakka.

04.10.2011

Nanna ja Juniori ilmoitetty ERY-SYDin näyttelyyn Helsinkiin marraskuulle! :)

24.09.2011

Pentujen rekisterikirjat tuli eilen! Nyt on siis pennut ihan rekisteröityjä ragdolleja. ^^

15.09.2011

Nanna-napero ja Roope-poika rokotettu. :)

10.09.2011

Nanna, Mirre ja Juniori on ilmoitettu Jyväskylän näyttelyyn 9.10.2011! Tarkoituksena ilmoittaa Nanna ja Juniori myös Helsingin näyttelyyn lauantaille 19.11.2011

Pentujen toinen madotus on nyt perjantai-sunnuntai, aineena Axilur.

08.09.2011

Nuutti, Mirre, Juniori ja Ada sai ensimmäisen rokotuspiikin maanantaina. Nyt kun Nannakin on terve, voi alkaa sopimaan tämän rokotuskäynnistä!

02.09.2011

Sain järjestelmäkameran lainaan kaveriltani! Varoituksena että kuvia on tulossa, paljon. ;)

21.08.2011

Pennut punnitaan enää kerran päivässä. 14.8. oli viimeinen päivä kun pennuille on merkattu aamupaino. :)

05.08.2011

Darkie itse täytti 21 vuotta 4.8.. :)

26.06.2011

Pörrön laskettuun aikaan ei enää ole hirveän kauan... Massu on pyöreä ja nisät on isot.

21.06.2011

Pörrö saanut yli kilon painoa itselleen sitten astutuksen. Tämänpäiväisessä punnituksessa oli neidillä painoa 4330 grammaa. Alkaa h-hetki lähestyä ja itsellä paineet kasvamaan... Hui kamala, onnhan kyseessä kuitenkin oma pikkuneiti. :)

13.06.2011

Tytöt käytetty lääkärillä. Tiikeri rokotettu ettei pennuille tule mitään ja Pörrölle hommattu kokemusta ja tuntemusta. Pikkuneiti myös tunnusteltiin käsin että kaikki on niin kuin pitää ja terveen paperit saatiin! Ultraamaan en uskaltanut, odotan jo muuten niin innolla pentuja... Neidillä on miltein 4kg painoa! :)

03.06.2011

Kaksi päivää vielä, niin on kulunut tasan vuosi Pörrön kanssa. Ja voi miten antoisa vuosi onkaan ollut.

Mitä pidemmälle Pörrön tiineys etenee, sitä enemmän neitimme kaipaa hellyyttä ja huomiota, neiti myös makoilee paljon. Kun Pörrö vielä söi huonosti, hieroin tämän masua joka sitten auttoi vointiin ja nyt Pörrö syö jo loistavasti! Viimeisimmässä punnituksessa Pörrö painoi jo 3700g!

26.05.2011

Pörröllä on alkanut vatsa pyöristymään mutta ruokahalu on vielä vähän kateissa. Pörrön kasvattaja kekkasi että saattaa olla neidillä raskaudesta johtuvaa huonovointisuutta, mutta omistaudun prinsessalle täysin. Nisät ovat turvonneet ja vatsa pyöristyy, vielä kun alkaa herkut maistumaan kunnolla niin ollaan hyvällä rataa!

17.05.2011

Pörrön paino on alkanut kohota, neiti oli eilisessä punnituksessa saanut 100 grammaa sitten perjantain punnituksen. Perjantaina 13.5.2011 Pörrön paino oli 3290 grammaa ja eilen 16.05.2011 paino oli 3390 grammaa! Uskoisin neidin olevan tiineenä!

20.04.2011

Komea sulhoherramme Ukko tuli vierailulle prinsessa Pörrön luokse, kiimaa ei ole vielä tullut, mutta näin koitan kantaa oman osani kollikissan vaikeasta arjesta. Toivotaan että kiima alkaa pian!

16.03.2011

Korvatulehdus näillä näkymin voitettu ja Pörrön testit varattu keskiviikolle 23.03.

Pörrö -prinsessan päiväkirja pääsi Ragdolls-lehteen! :)

Jos sinulle ei tule lehteä, voit lukea minun kirjoitukseni täältä

05.03.2011

Pörrö täyttää tänään yhden vuoden! Minun pikkuneidistäni on tullut jo iso tyttö... Vieläkin korvatulehdus vaivana, mutta koitetaan korvata tämä prinsessalle :)

28.02.2011

Pörrö käytettiin lääkärillä kun ei kotikonstein korvatulehdus alkanut parantumaan..

Sieltä sitten saatiin 2vk antibioottikuuri alkaen 24.2.

21.02.2011

Tänään on tullut tämän vuoden ja koko kasvatushistoriani alun neljäs yhteydenotto koskien tulevia pentuja :)

Tämän ansiosta olen nyt virallisesti avannut itselleni nk. postituslistan, johon ylöskirjoitettaville ihmisille (Etu- ja sukunimi, sähköposti ja puh. nro.) ilmoitan viestitse kun pentujen tulo lähestyy.

01.02.2011

Uutissivun malli vaihdettu pois valikosta :)

Pörrö sai ex 2 sertin Lahdesta ja Sepi oli kotikissojen pojista parempi, mutta hävisi paremmalle tytölle :)

28.01.2011

Pörrö ja Sebastian matkalla sunnuntaina näyttelyyn Lahteen. Toivottakaa onnea!

23.11.2010

Kasvattajanimi -todistus saapunut postissa, olen nyt rekisteröity kissankasvattaja nimimerkin Darkie's kanssa! :)

Muutto suurempaan asuntoon 1.12.2010

29.10.2010

Odotellaan josko pääsemme muuttamaan isompaan asuntoon.

Yksi huone enemmän ja kaksi kerrosta!

Kasvattajakurssi suoritettu 24.10.2010!

03.10.2010

Pörrön ensinäyttely toi hänelle tosi hyvän arvostelun ja Excelent 1-sertin!

21.9.2010

Pörrön näyttelyilmoitusvahvistus tuli;

Pörrö menee Seinäjoelle!

5.9.2010

Suunnitellaan Pörrön ensimmäistä näyttelyä, joka olisi Seinäjoella 03.10.2010

3.9.2010

Sivusto avattu testimielessä. Ilmottauduttu kasvattajakurssille (24.10.2010, Kuopio)

Odotellaan päästiinkö vai ei.