Kissakuva

Kissanpentua harkitsevalle!

Tällä sivulla pyrin vastaamaan kysymyksiin, mitä sinulle saattaa nousta mieleen harkitessasi kissanpentua. Tämä on minun tapani kasvattaa ja luovuttaa pentu, joten pyydän sivua lukevia muistamaan että muilla kasvattajilla saattaa olla paljonkin erilailla. Yksi, mikä ei tule muuttumaan kasvattajakohtaisissakaan eroissa, on kissanpennun luovutusikä. Kissanpentua ei saa luovuttaa alle 12 viikkoisena. (Kissaliiton sääntömuutos 1.1.2020 alkaen asetti alaikärajan 14 viikon ikään, mutta 1.1.2022 lähtien alin ikä laskettiin 12 viikkoon, suosituksen ollessa 14 viikon alaiässä)

Kasvattajat myös pitävät toisiinsa yhteyttä, huonomaineiset pentuja ostelleet henkilöt tulevat kyllä yleiseen tietoon. Pennut ovat jokainen toinen toistaan rakkaampia kasvattajalleen ja kukaan ei halua kuulla saati nähdä oman kasvattinsa (tai kenenkään muunkaan) päätyvän huonoihin käsiin. Jokainen pentu myydään perheenjäseneksi ja ehdottomaksi sisäkissaksi valvotun ulkoilun ollessa sallittua. Pennun kaltoinkohtelu johtaa siihen, että pentu haetaan pois tavalla tai toisella.

Jos kyseessä on ihan ensimmäinen kissasi, tai olet muuten vain halukas täydentämään kissanhoitotaitojasi, niin olen kirjoittanut pienen hoito-oppaan luettavaksi. Tämä koskee lähinnä kissan oikeaoppista ruokintaa, joskin on päivityksen tarpeessa. :)

Lähtiessäsi kysymään pentua minulta, toivon vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin;

Usein kysyttyjä kysymyksiä.

Miten ja milloin luovutan kissanpentuni?

Ruokaviraston (ent. Eviran) uusimpien rokotussuositusten mukaan kissanpentu tulisi rokottaa 12 ja 16 viikon iässä, mutta koska en halua luovuttaa kissanpentua vain kertaalleen rokotettuna, suosittelen jokaista pennun ostavaa henkilöä rokottamaan pennun uudelleen 16-17 viikon iässä jotta tämä saisi parhaan mahdollisen suojan pöpöjä ja tartuntoja vastaan. :)

Pentujen mukaan tulee aina pentupaketti. Pentupaketissa on tuttuja ruokia (kuivaruokaa, märkäruokaa, nameja) ja pennulle mieluisimpia leluja - tämän tarkoitus on avittaa pentu pehmeästi uuteen kotiin. Paketissa on myös minun kirjoittama opas, josta saattaa olla hyötyä kasvaessasi yhdessä uuden ragdollisi kanssa! Halukkaat saavat myös lukea koulutyöni jonka tein kasvatustoiminnastani valinnaista kurssiani varten.

Kasvattajana tietenkin toivon että näyttelyinnokkaita ostajaehdokkaita tulisi vastaan, näyttelyssä käydessä kissasta saa "arvion", jota voin käyttää kehitysvinkkinä suuntana mihin vien kasvatustani. Olisi myös hieno nähdä enemmän Darkie's -kissoja näyttelyissä, tämä tuo nimeäni esille. :)

Halukkaalle ensinäyttelyyn tulen kyllä tueksi ja turvaksi, oli näyttely missä tahansa, vaikka Helsingissä tai Kempeleessä! Myös lemmikkipennuksi ostetun pennun kanssa saa käydä näyttelyissä kokeilemassa. :)

Pentujen hinnat

Pennut on jaettu kolmeen hintaryhmään; lemmikkipennut, näyttelypennut ja pennut kasvatuskäyttöön. Lemmikiksi tai näyttelykastraatiksi myydessäni leikkautan pennut ennen luovutusta.

Hinnasta pyydän varausmaksuna 300 euroa ja loppumaksu maksetaan kissaa haettaessa. Hinnat menevät suunnilleen seuraavanlaisesti;

Ei väliä kuinka värivirheellinen kissasi on, jos haluat kokeilla kissasi kanssa näyttelyissä käyntiä, kannustan siihen vahvasti. :) Tämä palaute on minulle erittäin tärkeää kasvattajana.

Kaikki kastraateiksi myytävät pennut leikkuutetaan ennen uuteen kotiin luovuttamista ja uudelta omistajalta veloitetaan eläinlääkärin kuitin mukainen kastraation/sterilisaation hinta. Leikkaus tehdään jotta saadaan ehkäistyä rekisteröimättömien pentujen myyminen.

Mitä pennun hinta sisältää?

Jos joudut jostain syystä perumaan pennun oston varausmaksun maksettuasi, en palauta annettua varausmaksua. Jos minä joudun syystä tai toisesta samassa tilanteessa perumaan varauksesi, saat maksetun varausmaksun takaisin.

Pentuni saavat 2 vuoden takuun perinnöllisten sairauksien varalle, mutta vain jos minä saan tiedon heti pennun sairastuttua ja eläinlääkärin lausunto tulee tukemaan että kyseessä on perinnöllinen vaiva. Korvaan menehtyneen pennun uudella, samantasoisella kissalla.

Päättäessäsi että haluat pennun minulta, pistäthän minulle vaikka e-mailia. Toivon vastauksia kysymyksiin, jotka listasin sivun alkuun. :) Mitä laajemmin ja kattavammin itsesi esittelet, sen parempi. Tykkään lukea mieluummin pitkiä viestejä kuin parin rivin hintakyselyitä.

Autan mielläni kaikessa, missä vaan voin ja kykenen auttaa. Olen kaikille pennunostajille tavoiteltavissa ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä! Toivon myös kuulumisia ja kuvia pitkin vuosia mitä taivallatte yhdessä kissasi kanssa. Vielä kymmenenkin vuoden päässä pennun ostosta toivon kuulevani miten teillä menee. :)

Ragdollia ostaessasi sinun tulee muistaa, ettei sitä tule päästää missään tapauksessa valvomatta ulos. Kissan turvallisuutta, etua ja jopa metsästyslakia ajatellen kissan tulee kulkea valjaissa tai hyvin aidatulla pihalla tai erillisessä aitauksessa.

Minuunhan saat parhaiten yhteyden e-maililla, mutta myös tekstiviestillä (WhatsApp, Telegram tai tavan viesti) tai (vähiten mieluiten) soittamalla. :)

Sivusto päivitetty 17.3.2022