Kissakuva

Sijoitus?

Kissan sijoittaminen tarkoittaa sitä, että kasvattajan kasvatuskäytössä oleva kissa vain asuu toisaalla.

Näin tehdään sen takia, että kasvattajan koti ei täyty kissoilla, tämä on huono sekä kissoille että kasvattajalle itselleen. Puhumattakaan kuinka tyyriiksi suurenkin kissamäärän pitäminen ja hyvin hoitaminen tulee.

Itse haluan pitää kasvatuksesta jääneet kissat itselläni jos vain on mahdollista (että hierarkia pysyy hyvänä), jonka takia en voi pitää kaikkia kissoja itselläni. En myöskään koe omaksi tavakseni sitä, että pidän kissan, kissa hoitaa pennut ja muuttaa uuteen kotiin. On kissallekin parempi, että sillä on koti jo nuorena.

Sijoitus myös ehkäisee vahinkoastumisia ja ennen kaikkea sitä, ettei sisaret pariudu keskenään.

Kun kissa sijoitetaan, siitä kirjoitetaan kirjallinen sopimus, jossa on tarkemmin kerrottu kuinka monet pennut sijoitus sisältää, hoitaako kissa pennutuksen kasvattajan luona, kotonaan vai missä kolli käy hoitamassa oman osansa.

Sijoitus ei ole leikkiä, sijoitus ei ole helppoa. Sijoituksessa oleva kissa saattaa pahimmillaan alkaa merkkaamaan erittäin nuorelta ikää ja astutus ei ole kuitenkaan mahdollinen ennen kuin vuoden iässä terveystestien jälkeen. Sijoitettua kissaa ei saa leikata kun hermot käy kireäksi kissan hormonipelleilystä. Mutta kuitenkin parhaassa tapauksessa sijoutuksessa pääsee nauttimaan niistä parhaista hetkistä mitä kasvattaja saa kokea.

Mahdollisten sijoituskotien ihmisiin haluan tutustua yhtälailla kuin muihinkin pennunostajiin. Poiketen tavan pennunostajista, sijoituskotien tulee olla lähellä kasvattajan kotia, lyhyen ajomatkan päässä. Näin kissalle ei tule pitkä matka kasvattajan luo, eikä kasvattajalle tule pitkä matka kissan luo.

En sijoita kissaa ainoaksi kissaksi.

Kollikissan tapauksessa

Jokaisen kollin sijoitussopimus on uniikki, mutta morsianten kanssa käytäntö on sama; morsiammet eivät vieraile kollin luona, ellei kolli itse stressaannu liikaa reissaamisesta. Tämä siksi, ettei kissa pysy ylivireässä tilassa kotonaan kiimaisen naaraan hajujen takia. Jos kuitenkin on niin, että uros on arka matkustelemaan ja palautuu reissuista hitaasti, voidaan erikseen sopia naaraan viennistä herran luo. Näin toimittaessa kollinomistaja sitoutuu pesemään asunnon siihen kuntoon että pojan on jälkikäteen stressitöntä olla kotonaan.

Toivon että sijoituskissoja käytetään näyttelyissä (näyttelyt omakustanteisia ja tällöin sijoitussumma halvempi), ja eritoten kollin kanssa riskit voimakkaaseenkin merkkailuun on erittäin suuret.

Naaraskissan tapauksessa

Jokaisen naaraan sijoitussopimus on myös uniikki, mutta useimmiten kollit tulisivat naaraan luokse, ellei kollin omistaja toivo naaraiden vierailevan uroksen luona. Jos kolli tulee naaraan luo, on naaraan omistajalla täysi velvollisuus vahtia kollin hyvinvointia ja sitä ettei kolli pääse vahingoittumaan tai astumaan muita kissoja - on myös mahdollista astuttaa naaras kasvattajan luona. Naaraskissa synnyttää ja hoitaa pentunsa kasvattajan luona jotta lähtevien FI*Darkie's -pentujen taso on aina likimain sama.

Vain erityisissä tapauksissa voidaan sopia että naaras synnyttää sijoituskodissa, mutta näissä tilanteissa varsinkin sijoituskotien tulee olla järkevän etäisyyden päässä Mäntsälästä.

Toivon myös sijoitettuja naaraita käytettävän näyttelyissä (näyttelyt omakustanteisia ja tällöin sijoitussumma halvempi). Naaraan kanssa ongelmana päälle pukkaavat, jopa runsaat, kiimat ja niihin joissain tapauksissa kuuluva merkkailu.

Kiinnostuitko sijoituksesta?

Otathan tällöin minuun yhteyttä ja vastaat seuraaviin kysymyksiin;

Saat yhteyden minuun varmimmiten sähköpostitse, mutta voit myös soittaa tai laittaa tekstiviestin;

Sivusto päivitetty 16.3.2022