Kotisivukuva

Takaisin pentuihin

Darkie's Fourth

Pörrön kolmas, ja mahdollisesti viimeinen, pentue syntyisi näillä näkymin 20.4.2014. :)

Pitkään kaikkia eloon jääneitä pentuja pidettiin tyttöinä, sukupuolia syynäsi läpi minun lisäkseni pari muuta kasvattajaa, eikä kysymyksiä jäänyt kuin yhden pennun kohdalla... Mutta ensimmäisen rokotuksen yhteydessä pyysin lääkäriä syynäämään pennut kunnolla läpi ja kaikilta pennuilta löytyikin kivekset ja penikset. Näin meidän prinsessa-pentueemme muuttuikin prinssi-pentueeksi. :)

(Kin onnistuneesti astui Pörrön 14.2.2014, ystävänpäivän kunniaksi! Synnytys käynnistyi klo 9 aamulla sunnuntaina 20.4., ihan aikataulun mukaisesti ja Pörrö synnytti 4 pentua; 3 tyttöä ja pojan, poika vain ei ollut tarpeeksi vahva tähän elämään... Meidän ensimmäinen kilpikonnapentueemme!)

Manu, Kinder, Anssi

FI*Darkie's... Väri ja sukupuoli Status
Imashii Koutei, "Manu" ruskeatabby mitted / ♂ Myyty
Kireina Koutei, "Kinder" ruskea mitted / ♂ Sijoitettu
Kawaii Koutei, "Anssi" ruskea mitted / ♀ Myyty

Yhdistelmästä

Pörrö ja Kin

IC FI*Mayapaw's Popol Vuh (Pörrö, RAG n 04) x CH Kin edler von den Lichtaben (DE) (Kin, RAG e 21)

Vanhempien sukutaulut (sukusiitosprosentti 1,64% 10. sukupolvessa)

Tästä pentueesta alunperin piti saada niin naaras kuin uroskin sijoitukseen, mutta alussa näytti kaikkien pentujen olevan tyttöjä mutta vaihtuivatkin pojiksi ensimmäisen rokotuksen yhteydessä, joten naarasta en tästä pentueesta saa sijoitukseen itselleni, mutta kaivatun uroskissan saan! :) Pentujen sukupuolen muuttuminen harmittaa tosi paljon, mutta näitä käy itse kullekkin.

Lähtöpainot

10.8.2014

Näin lähti Manukas myös... Raskain sydämin vietiin Manu Joensuuhun uuden perheen luokse ja Manu otti kodin omakseen välittömästi. :)

Miinan kanssa vielä totuttelua, mutta perhe hullaantui ihan täysin. Hyvää matkaa pikkumies. ^^

3.8.2014

Jälleen vierähtänyt viikko, sitä koittaa imeä Manusta itselleen niin paljon rakkautta, kun on mahdollista. :) Manu kasvaa huimaa vauhtia, on oppinut kissalle niin elintärkeitä taitoja, kuten esimerkiksi ruokansa puolustamisen! Aiemmin kun ruokaa tarjottiin, niin Manu ruokaili vain jos muita kissoja ei ollut lähellä... isot kyllä antavat pienen syödä, mutta kun eipä tuo pikkumies raaskinut syöpötellä muiden vahtiessa. Nyt jopa änkeää ruokakupille! ^^

Manun kehitys on ollut todella tervettä ja sujuvaa, painokin on vihdoin ylittänyt 1,5 kilon rajan ja alustavasti sovittiin että Manu vaihtaa kotia jo ensi viikon sunnuntaina, 10.8.. Kyllä tämä niin koettelee... mutta Manun pitäminen "yliaikaa" on ollut kasvatukseni paras päätös. :)

27.7.2014

Viikko onkin vierähtänyt reipasta tahtia! Anssi lähtikin jo tiistaina ja Manu jäi yksinään meille kasvamaan. Tällä hetkellä Manulla on painoa miltei 1,4 kiloa, paino putosi rajusti lämpötilojen noustessa ja veljien lähdettyä, joten otettiin pieni takapakki.

Kinderiä käytiin moikkaamassa perjantaina 25.7., ja mukaan napattiin Junnu ja Manu. :) Pikkumiehet ottivat kunnolla painia ja spurttia ympäri mökkiä missä Kinder majailee... kotiin tultua oli Manu ihan poikki ja Kinder nukkui myös hyvän hetken.

Manu ja Knider

20.7.2014

Sinne se lähti... Kinder... Kyllä tuli taas syvä synkkyys sydämeen, talokin hiljeni niin reippaasti ja veljekset asettuivat maate, taisi heidänkin mielestä tämä päivä tulla niin aikaisin.

Kinder asettui niin kiltisti omistajansa tuomaan kantokoppaan ja rupesi leipomaan; tiesi että kaikki on hyvin... vaikka kasvattajaa kuinka tahansa itkettikin.

Illemmalla päivitän tänne "lähtöpainot" kaikille, eli punnitsen pennut illalla ja merkkaan ylös, päivitän sitten sulkuihin minkä painoisina ipanat talosta ovat lähteneet. :)

18.7.2014

Tänään Anssillekkin siunaantui koti. :) Poika ei lähde vielä tänäviikonloppuna, mutta ehkä jo ensi viikolla kuitenkin. Kinder haetaan sijoituskotiin jo heti sunnuntaina, ja tämä päivä meneekin pitkälti papereiden tulostelussa ja esitäyttämisessä. :)

Manu lähtee tosiaan vasta lähempänä elokuuta.

16.7.2014

Taas on jäänyt päivittelemättä tätä kotisivun puoliskoa, mutta eipä tässä kummempia olekaan tapahtunut. :) Pennut syö ja kasvaa, maanantaina saivat toisen rokotuksensa, mikrosirut ja Anssi menetti kulkusensa. Manun myyn tuttuun, turvalliseen ja hyvään kotiin, jossa leikkauttavat Manun samalla kun vievät toisen kissansa rokotukseen. :)

Anssin kastroiminen säikäytti kovasti, koska pennun haava oli auennut hieman ja tyhjään kivespussiin kertyi verta, jätti pienen verijäljen aina istuutuessaan, mutta leikki kuitenkin täysin normaalisti eikä ollut kipeä. Aamuun mennessä pussukka oli jo huomattavasti parempi ja iltaan mennessä turvotus oli laskenut minimiin, joten lääkärireissulta säästyttiin. :)

Kaiken lisäksi, jos hyvin käy, Anssikin saa kotivarauksen perjantaina! ^^

4.7.2014

Niin ne ipanat kasvaa. :) Vintiövaihe täydessä vauhdissa, elämä on yhtä leikkiä eikä millään malttaisi olla aloillaan! Pörrö oli pentujen mielestä pelottava kun palasi kotiin steriloinniltaan, mutta Pörrön äidinvaistot oli vahvasta lääkityksestä huolimatta heti ihan täydessä vaiheessa. ^^ On se hieno äiti!

Anssi kiskoo vieläkin huippupainoja, 1,8 kiloa on mennyt rikki, Kinder tulee kovaa vauhtia perässä ollen kohta 1,7 kiloinen ja Manu pikkuinen reilu 1,1 kiloa... Mutta luonnetta Manulta löytyy enemmän kun uskaltaa toivoa. :)

Anssi-kultanen vieläkin koditta. Näyttelykissaksi on kysytty, mutta värivirheidensä vuoksi Anssia ei näyttelyihin voi viedä.

29.6.2014

Aina jotenkin unohtuu tämä kotisivun päivittäminen, on mukamas niin kiirettä ja niin vaikea avata tämä kotisivupalvelin, että jää vaan päivittämättä, pyhpah, yhtä nopeasti tämä menisi kuin tuo facebookin päivittäminen. :)

Suurimpana uutisena on Manun kilon painon ylittäminen! Ja se, että pikkuprinssi sai oman kodin, nyt on enää Anssi-poika koditta. :)

Anssi on suurin pentu, mitä minulla on koskaan ollut, Kin toi hyviä geenejä selkeästi Suomeen. Päivää ennen 10 viikon ikää pikkumies on ollut 1672 grammainen, mikä on isompi kuin pari pentuani luovutusiässä. Paino on pomppinut paljon, ja jotkin lelut on niin huippuja, että jos niitä on lattialla niin ei vaan muista syödä.

Vieläkään en ole varma että kuinka paljon nämä ipanat syövät nappuloita, kyllä niitä katoaa, mutta myös aikuisia kissoja on useampi. Tiedä häntä... liha uppoaa paremmin kaikille pennuille.

20.6.2014

Kookkaaksi on isot pojat kasvaneet. :) Alkavat myös näyttämään enemmän pojilta kuin tytöiltä, joskin Anssi on vieläkin voimakkaasti tytön näköinen kasvoistaan! Manu-murunen on vieläkin alle kilon painoinen, mutta tämä onkin se syy, miksi pikkuherra asustaa meillä kuukauden pidempään kuin veljensä.. :)

Anssi ja Manu vielä koditta! Anssia olen miettinyt että voisin vaihtaa pojan naaraaseen. :)

Iltapainot 19.6.2014

18.6.2014

Joo-o, nyt on järkytyksestä toivuttu ja kissojen uudet kohtalot on selvillä. Pentujen korjausrekisteröinti menossa vireille pikimmiten ja poikien nimet muuttuvat vähän vähemmän prinsessamaisiksi.

Sijoitan tästä pentueesta kollin Kuopioon näyttelyaktiiviseen kotiin, niin saan tämän linjan verta itselleni vielä takaisin, jos en Pörröllä teekkään pentuja enää, tämä tilanne on vielä täysin auki ja konsultoin ihmisiä ennnen kuin päätöksiä teen, mutta toistaiseksi tiedän sen, että kaksi pentua on kotiaan vailla. :)

Uudet nimet ja EMS -koodit menevät seuraavanlaisesti;

Näistä pennuista Kinder menee sijoitukseen ja Anssi ja Manu etsivät loppuelämän kotiaan. :)

16.6.2014

Ensimmäinen rokotus takana, kaikki oli tosi kiltisti. Sydämet kunnossa, hengitys kunnossa, ei tyriä mutta KAIKILLA on pippelit. Ja kivekset. Kinderiltä odotinkin tämmöistä ja ehkä Minjalta (Manulta), mutta en Ansalta (Antti), koska näytti niin tyttömäiseltä, jopa eläinlääkäri oli yllättynyt että tyttö oli poika.

Mutta odottelinkin jo että näin käy, onhan se mahdollista kelle tahansa ja nyt oli minun vuoroni. Opinpahan uusia tapoja selvittää pennun sukupuoli. Olen ollut niin skeptinen tämän pentueen kanssa, niissä on ollut jotain niin erilaista, mutta en vain ole saanut päähäni että mitä, ja kun kaikki on sanonut minulle että kyllä ne tyttöjä on, niin tyttöinä päätin pentuja pitää. Mutta eivätpä olekkaan! Nyt uudelleen rekisteröidään pennut prinsseiksi, todennäköisesti kodit pysyvät samoina.

Sen sijaan, että Pörrön vikaan pentueeseen lainaisin toista kollia, taidan käyttää Kiniä uudelleen, koska haluan pennun tältä. Saa nähä miten asiat lutviutuu. Tämä on kaikki... no, ollut erilaista.

9.6.2014

Työharjoittelu häiritsee taas kotisivujen päivittämistä, pikaisia päivityksiä olen tehnyt facebookin puolelle, sentään. :) Mutta olen pitkälti ollut niin väsynyt päivittäin ettei vaan ole kerinnyt. Nyt onkin loppukesän pentujen kanssa... No, miltei.

Loppuviikosta olen menossa Espooseen vierailulle, auttamaan äitiäni häiden järjestelyssä. Kinderiinan tuleva omistaja, FI*LeonisMinoris' kasvattaja ja usein kissojani kuvannut Aura tulee pentujen vahdiksi siksi aikaan kun ollaan pidennetty viikonloppu Mikan kanssa Espoossa.

Pennut kasvavat tasaisesti, pieni ripulikin koettiin ja hirveän vaikea on ollut saada pennut juomaan vettä kun on ollut +30'C lämmintä, on pitäny lisäjuottaa ja tarjota lisävitamiinejä... Onneksi tilanne tämänkin suhteen on nyt parantunut. :)

Tänäaamuna painot kissoilla seuraavat;

Minjasta tullut paljon kyselyitä, mutta kukaan ei ole vielä päässyt meille asti tyttöä katsomaan ja neitiä varaamaan. :) Asiallisia yhteydenottoja on tullut useita, mutta vielä on koditta. 16.6. on meidän ipanoilla ensimmäinen rokotus, tällä hetkellä on madotus meneillään. :)

Pentue

31.5.2014

Rekisterikirjat saapuivat eilen postissa. :) On taas joukko pieniä rekisteröityjä ragdolleja. ^^

Possunsuikaleet on suurinta herkkua pentujen keskuudessa, kuivaruoka ei vieläkään maistu edes satunnaisesti ja Pörrö vaan imettää. Katkarapuja tarjosin eilen ensimmäistä kertaa ja Kinderiina ja Minja näitä tykkää napostella! :) Ansa mieluummin kiskoo napansa täyteen possua.

Painot pennuilla tänäaamuna;

Vaikka Minja on noin paljon pienempi kuin sisarensa, on tyttö kasvanut ihan sopivaa tahtia. :) Kinderiina on painoaan tuplaillut nopeimmiten, joten "johtaa painotilastoissa, Minja kakkosena ja Ansa hitaimmiten, koska syntymäpainokin oli suurin. :)

Pikkuinen Minja vieläkin omaa ihmistään vailla, meidän suloinen pikkutermiitti. ^^

27.5.2014

Pistin pentueen rekisteröinnin vireille loppuviikosta ja nopeasti tuli Omakissaan näkyviin pikkutyttöjen rekisterinumerot! :) Eli pentue on nyt virallisesti rekisteröity.

Ensimmäiset lihat tarjosin eilen, ja ai että tykkäsivät. Lautanen tyhjeni yllättävänkin nopeasti ja pennut löysivät itsestään ihan täysin uutta energiaa possunsuikaleiden jälkeen. :)

Laatikollakin meidän prinsessatrio osaa jo yllättävän hyvin käydä; suurimmat ongelmat taitaa olla Ansalla, kuka ei muista missä se laatikko nyt sitten sijaitsikaan... Minjalle kotia etsiessä alkaa tuntumaan hiljalleen ja pelottavasti siltä, että pitäisikö pikkutyttö jättää kotiin pysyvästi?

20.5.2014

Pennut kuukauden vanhoja! Miten voi olla, kuukausi jo mennyt... Treenataan kovasti kiinteän ruoan syömistä, mutta tuntuu että hiekkalaatikko hiekkoineen, siskot ja lelut maistuu niiiin paljon paremmalta... Onpa tässä aikaa kuitenkin. :)

Ansa ja Kinderiina virallisesti varattuja, varausmaksuja saatu ja enää olisi pikkarainen Minja kotia vailla!

Rinta ei Minjalla vieläkään ole täysin pyöreä, mutta pyöristyy itsenäisesti päivittäin, kun liiviä ei koskaan saatu neidin päälle neidin päälle totutettua. Neiti on mitä ihanin, kerännyt myös aikamoisen kannattajaporukan itselleen. Pieni iso kissa. ^^

Minjan kodin syynti tulee olemaan tarkempaa kuin muiden kohdalla, jonka vuoksi Minja myös asuu kasvattajan tykönä 20.8.2014 saakka, eli nelikuiseksi. :)

Minja, Kinderiina, Ansa

17.5.2014

Koulu vaivaa kotisivujen päivittämistä, kevään viimeiset kouluviikot tässä juuri nyt, ensi viikoksi otankin vauvat mukaan koululle kun menen harjoitteluun. :) Menee muuten niin paljon ohi näistä.

Painoa kertyy ihan mukavaa tahtia kavereille, toki reippaamminkin voisi. Ansa huitelee jo reilu 550 gramman painoissa, Kinderiina 497 grammaa ja Minja pienimpänä 328 grammaa.

Minjalta katosi varaus viikon aikana, mutta lattarinnan vuoksi en pidä kiirettä neidin kodin etsinnässä, ensimmäisenä etappina on kuntouttaa tyttöä että rintakehä vielä pyöristyisi. Loppupeleissä toivon saavani Minjan rauhalliseen kotiin lemmikiksi, kotiin jossa tyttöä arvostettaisiin pienestä kehityshäiriöstä huolimatta... Ja tärkeimpänä tietenkin että neiti saisi elää hyvän, pitkän ja kivuttoman elämän.. :)

9.5.2014

Tällä hetkellä näyttää että kaikille kissoille olisi koti. :) Yksi lemmikiksi, toinen näyttelyyn ja kolmas sijoitukseen. Ja kaikki tuntuu olevan tyttöjä! :)

Minjan nimeksi suunnitteilla FI*Darkie's Imashii Hime, joka tarkoittaa rohkeaa prinsessaa, Kinderiinasta on tulossa FI*Darkie's Kireina Hime, joka puolestaan tarkoittaa kaunista prinsessaa. Ansan nimi varmistunee kun sijoituskoti tulee tyttöä katsomaan viikon päästä. :)

8.5.2014

Olen kyllä aika-ajoin niin huolissani tuon yhden ipanan rinnasta, häntäänsä menettänyt pentu on myös lattarintainen, liekö tämä sitten peruja venytetystä hännän poistosta. :( Kyllä tuntuu kasvattajasta taas pahalta. Toistaiseksi minua häiritsee neidin lattarinta enemmän kuin mitä neitiä itseään.

Minjan sukupuoli on epäselvä, saattaa olla että neiti olisikin Manu. Odotellaan joskos kiveksiä tulisi, tai että onko neidillä vaan paikat turvoksissa enemmän kun Ansalla, mihin olen eniten verrannut. Kinderiinan varannut henkilö omasta suosituksestani vaihtoi Minjaan/Manuun, näin ollen Minjasta tulee Kinderiina ja Kinderiinasta Minja. :)

Eli siis;

2.5.2014

Niin se kävi sitten, Kinderiinalta lähti hännän päästä 2-3 nikamaa amputaation avustuksella. Neidin mielestä kauheampaa taisi olla vieras syli kun hännän lyhentäminen. Eipä neiti jää häntäänsä kaipaamaan, toivotaan vaan ettei ehtinyt myrkkyjä leviämään kuolioon menneestä hännästä... :(

1.5.2014

Vappu menikin kepoisesti pentujen kanssa. Rauhallista elokuvan katselua vauvat vierellä, leikkiminen alkaa olemaan silmänsä avanneilla iso juttu, katsellaan ympäriinsä ja maistellaan kaikkea. :) Meillä on harmoninen yhteishuoltajuus täällä, joskaan Pörrö ei Kinin anna pitkiä aikoja pentujen kanssa viettää. Onhan ne kollit vaarallisia tietyn pisteen jälkeen.

Huomenna lääkärille Kinderiinan kanssa. Lila sai kutsumanimekseen Minja! :) En tykkää kutsua pentuja väreillä, mutta hetki pitää aina odottaa että nimi sopii pennulle. ^^

29.4.2014

Simmutkin aukeaa pienillä!! :) Lilalla miltei täysin auki, Ansa hiljalleen availee, Kinderiinalla ei tunnu olevan kiirettä... Synnytysavun veto on tehnyt jälkensä Kinderiinan häntään, käydään näyttämässä häntää perjantaina lääkärillä... :(

27.4.2014

Kaikki pennut tuplanneet syntymäpainonsa. ^^ Vihreä saanut nimekseen Kinderiina ja keltainen pentu on valittu sijoitettavaksi; sijoituskoti nimenny kissan Ansaksi. :)

25.4.2014

Lilalle pennulle tainnut kehittyä "swimming kitten syndrome", jalat menevät sivusuunnassa uinnin tapaan... Alan heti kuntouttamaan pentua stimuloimalla lihaksia oikeaan suuntaan. :) Toivotaan että varhainen apu ehkäisee tarpeen suuremmalle avulle myöhemmässä vaiheessa.

23.4.2014

Mukavasti on pennut kasvanu. :) Korvat tummuneet päivän aikana huomattavasti! Vihreälle pennulle taitaapi tulla isänsä raidat!

20.4.2014

Tänään ne sitten syntyi! Meidän prinsessapesue ja ilman keisarileikkausta. :)

Pentujen syntymäpainot "vihreä" 70 grammaa, "lila" 86 grammaa ja "keltainen" hurjat 116 grammaa! Elämänhalu kohdillaan ja ääntä lähtee. Pörrölle tuntui jäävän ihan hyvä kerroin itselleen myös, en viitsi sitä tänään punnita kun synnytys venyi niin pitkään, yhdeksältä aloiteltiin ja kolmen aikoihin jälkipoltotkin hellittivät. Loistava äiti se on aina ollut kyllä... Paras laatuaan. :)

Tähän mennessä tapahtunutta;