Kissakuva

Takaisin pentuihin

Darkie's Third

Kuvia pennuista

Pörrön toinen pentue sai alkunsa 2. - 4.8. välisenä aikana meillä kotona, ja näinollen laskettu aika olisi 6.10.2012 Kissaliiton taulukon mukaan. Pörrön pennut keisarileikattiin ulos 4.10..

Loki, Santtu, Minttu

FI*Darkie's... Väri ja sukupuoli Status
Blue Dawn, "Santtu" ruskea colorpoint / ♂ Myyty
Silver Noon, "Loki" ruskea mitted / ♂ Myyty
Golden Dusk, "Minttu" ruskea mitted / ♀ Myyty

Yhdistelmästä

Pörrö ja Atte

CH FI*Mayapaw's Popol Vuh (Pörrö, RAG n 04) x GIC FI*Emija's Adonis (Atte, RAG a 04)

Vanhempien sukutaulut (sukusiitosprosentti 2,80% 10. sukupolvessa)

Tästä pentueesta etsin alunperin yhdelle tai kahdelle pojalle sijoituskotia, mutta koska tilane muuttui vaikeammaksi kuin mitä toivoin, eikä synnytyskään mennyt ihan nappiin, niin vielä jää Darkie's kissala ilman oman nimen alla toimivaa kollia. :(

Lähtöpainot;

2.01.2013

Niin se pentuaika jäi taakse ja pennut jatkaa seikkailujaan toisaalla. Kiitos kaikille kodeille!

1.01.2013

Voih... Myöhemmin tänään pojat lähtee taloudesta... Santtu lähtee Joensuuhun asumaan Anjan ja kumppaneiden kanssa ja Loki menee Lauran ja Anjan luokse, mutta jää Varkauteen. :)

Jos onni potkaisee, saan pitää Mintun pari päivää pidempään... Nämä pennut ovat olleet parhaita mahdollisia, en usko että parempia syntyy... :)

29.12.2012

Voih, aika lähestyy... 1.1.2013 pojat lähtee uusiin koteihinsa. Kuinka tämä aika niin katosi!?

Kaikki on jo yli "luovutuspainon", Santtu 1,7 kg+, Loki 1,6kg+ ja Minttu 1,6kg- (vähän alle). Hirmuiset leikit päivästä toiseen ja kissanpennun kurinaa myös. Pojat niin kovasti tykkäävät paijauksista, Santtu varsinkaan ei millään halua saada tarpeekseen. Lokikin on oppinut tulemaan luokse kun kaipaa huomiota. ^^ Näitä tulee niin ikävä..

Ensi viikolla saadaan tietää milloin Minttu lähtee, neiti lähtee niin kauas, NIIN kauas. :( Tärkeintä on kuitenkin hyvä koti.

21.12.2012

Pidempi tauko päivityksessä, mutta kaikki jakselee hyvin! Santtu jo 1,5 kiloa hipoo, illan punnituksessa varmaan mennyt jo yli. Reippaita, reippaita pentuja. Aivan tajuttoman ihania pentuja, tulee niin särkemään sydämeen kun koittaa aika luopua pennuista.

Rokotus ja sirutus sujui niin huomaamatta! Jonkin asteisia traumoja tais tulla Miinan sirutuksesta kun se oli varmaan maailman vaikein, mutta nämäpä säpsähti enemmän piikkiä kankkuun kun mitä sirun laittoa niskaan! Niin reippaita, niin reippaita...

11.12.2012

Tänään varasin pennuille seuraavan rokotuksen, ajankohta olisi 18.12., samalla pennut saavat mikrosirut. :)

Kasvavat ihan tajutonta tahtia! Santtu on kohta 1,3 kiloa ja kaksi muuta reilut 1,2 kiloa. :) Niin leikkisiä pentuja, ovat valloittaneet sydämen ihan täysin! Ei ole kuin kolme viikkoa enää näiden vauvojen kanssa...

29.11.2012

Noin. Nyt on myös Mintulle varattuna koti. :) Vielä saan viisi viikkoa viettää näiden pienten kanssa...

27.11.2012

Huomenna Minttua tullaan katsomaan! :) Katsotaan, viekö neiti perheen sydämen vai ei. ;)

Talo vähän hiljeni Miinan lähdön mukana, mutta pääsee pienemmätkin leikkimään paremmin kun ei iso pentu ole jyräämässä pienempiä.

19.11.2012

Pentujen rekisterikirjat saapui tänään. :) Huomenna olis pentujen ensirokotus, samalla saadaan uusinta-arvio Santun lattarintaisuudesta, tuntuvaa jälkeä ei ole havaittavissa.

Minttuakin ollaan tulossa katsomaan kuun lopulla! Jos vaikka tyttö saisi oman loppuelämän kodin. ^^

15.11.2012

Pennuilla on ensimmäinen madotus menoillaan, eivät tykkää tökötistä yhtään, mitä tarjoan. ^^

Lokikin alkoi tällä viikolla syömään kiinteää ruokaa; jauheliha pojalle maistuu ja se näkyy painossa! Parin päivän ajan Loki oli pienin, mutta nyt elpyneellä ruokahalulla ja uusilla makuelämyksillä poika mennä viipottaa taas huomattavalla välillä ensimmäisenä painoissa!

10.11.2012

Hirveästi aika vilistää näitten pienten kanssa, tuntuu ettei tunnit päivässä riitä. :) Kokoajan pitäisi olla ruokkimassa.

Loki on ainoa pennuista, joka ei vielä viidenkään viikon iässä kelpuuta muuta kuin emonmaidon. On tullut kokeiltua ihan kaikkea, mutta ei vaan kelpaa. :I Tyhmä poika...

Minttu vieläkin kotia vailla, en ymmärrä miten voi olla, neiti on NIIN kaunis, paljon samaa näköä Pörrön kanssa. ^^ Ja Pörröhän, tietenkin, on maailman kaunein tyttö. ;)

31.10.2012

Onpahan ollut taas! Paljon hössötystä ympärillä, pennut jo juoksentelee ja pikkuhiljaa alkaa kiinteä ruoka maistumaan; eilen Santtu-poika söi ensimmäiset kiinteät napplat, märkäruoka ei vielä ole kiinnostanut ketään.

Poistin Santun tukiliivin pari päivää sitten; rintakehä on muotoutunut kauniisti! Vielä on eroa kahden muun rintakehään, mutta ero alkuun on hurja.

Pelkkää positiivisuutta ei ole, tuntuu että Loki-poika olisi saanut jonkun pikkubakteerin, eikä oikeen painoa saa. Paino putoilee ruokailujen välissä ja joudun ruokkimaan pojan 3-4 kertaa päivässä itse. Jos ei pienen lääkekuurin jälkeen parannusta tapahdu niin mennään eläinlääkärillä käymään. Samalla saisi eläinlääkärin mielipiteen Santun rinakehän kehityksestä.

Kolmas

23.10.2012

Eilen siirsin pennut isommille elintiloille; pääsivät olohuoneen lattialle myllertämään ja ovat tykänneet muutoksesta, Pörrökin on tykännyt kovasti. :)

Pennut kasvavat niin hurjaa vauhtia... Ja ovathan nekin huomenna jo kolmiviikkoisia! Niin se aika menee...

Miina on ikäväkseni alkanut leikkimään pienimpien pentujen "kanssa", neidillä vähän turhan kovat otteet näin paljon nuorempia vastaan. :/ Kyllä tuo silti oppii että ei sovi leikkiä noin.

17.10.2012

Tänään tuli sitten käytyä eläinlääkärillä, katsomassa osuivatko epäilykseni oikein, ja kuten arvelin, Santulla on lievä lattarinta, jonka oikomiseksi teen kaikkeni, netin ohjeiden ja nyt eläinlääkärin tuennan mukaan. :)

Pojan vointia tarkkaillaan, mutta koska kyseessä on kovin lievä tapaus, on tosi suuri mahdollisuus että poika kasvaa täysin normaaliksi, eikä asiaa edes eläinlääkäri pysty huomauttamaan tulevaisuudessa. Tietooni on tullut useampikin kissa, jotka ovat lattarintaisia olleet ja nyt paljon myöhemmin täydellisen terveitä kissoja. Toivoa on, ja paljon! Santtu on pitänyt itse tekemääni liiviä päällä neljä vuorokautta ja jo tämä, näin lyhyt aika on edesauttanut rinnan kasvamista oikeaan suuntaan. :)

13.10.2012

Pitkään mennyt edellisestä kirjoittamisesta. Pennut ovat kasvaneet reippaasti, luisevista pitkistä pötköistä on tullut kovin massukkaita möngertäjiä. :) Kaksi pennuista on mittedeitä ja yksi colourpoint. Tyttö on mitted.

Suunnittelin colourpoint-pojan sijoittamista, mutta epäilen terveydellistä vikaa luuston kehittymisessä... Tilannetta tarkkaillessa...

4.10.2012

On ollut rankka pari päivää, huhhuh... Pörrö aloitti synnytyksen eilen, noin kello 11 aamulla ja työnsi maailmaan yhden kuolleen pennun, pentu syntyi perä edellä ja painoi 64 grammaa. Tämän jälkeen työnsi ulos vielä kesken jääneen pennun, reilu 5cm mittaisen alkion ja jätti synnytyksen siihen.

Tunsin kuitenkin reipasta liikettä vatsassa, ainakin 2 pentua selkeästi ja olin kahden vaiheilla että soitanko lääkärin vaiko enkö. Pörrö kuitenkin jatkoi normaalia elämistään ja totesin että annan vuorokauden aikaa.

Yö oli pitkä. Todella pitkä. En nukkunut juuri yhtään kun toivoin koko sydämeni pohjasta että Pörrö vielä synnyttäisi, aloittaisi itse. Näin ei kuitenkaan käynyt ja aamulla heti varasin ajan lääkärille, että taidetaan tarvita apua.

Saatiin ensimmäinen hormonipiikki polttoja käynnistämään 12 aikoihin ja mentiin kotiin odottamaan tunniksi. Koska mitään ei tapahtunut, palattiin eläinlääkäriasemalle, saatiin toinen piikki kello 13 jälkeen, kolmas piikki 14 aikoihin... Vähän ennen kolmea tehtiin päätös että Pörrö leikataan jotta saadaan kaikki turvassa ja hengissä ulos. 15:25 saatiin kolme nyyttiä kuivattavaksi ja ihmeteltäväksi. Noin puolta tuntia myöhemmin myös Pörrö tuotiin paikalle ja nyt neiti hoitaa jälkeläisiään hyvin. Vähän taitaa vatsaan särkeä leikkauksen jäljiltä, mutta muuten kaikki voi hyvin. Väsyneesti, mutta hyvin.

Kolmas

Tapahtunutta