Kissakuva

Takaisin pentuihin

Kotikissapentue - Viiru (huostaanotettu)

Viirun huostaanottaminen on minun palvelukseni kaverilleni, koska tämä ei itse pystynyt ottamaan raskaana olevaa kissaa itselleen. On arvioitu, että kissa olisi tullut tiineeksi 4.2., tai siinä tienoilla, jolloin synnytys kissaliiton taulukon mukaan olisi 10.4.. Pennut ovat tämän nuoren tytön toiset, toivottavasti tämä toinen pentue menee yhtä hyvin kun ensimmäisen pentueen kanssa.

Emolle että pennuille tullaan kaikille etsimään kodit, pentujen hinnat ovat 150 euroa per pentu, 50 euron varausmaksu maksetaan kun pentua tullaan katsomaan. Varausta ei hyväksytä ilman katsomaan tulemista.

Pennut myydään sisäkissoiksi ja sillä ehdolla, että pentu leikataan 6kk ikään mennessä, leikkauksen todistuksesta minulle kopio... Mikäli tähän ei pystytä, pidän pennun itselläni kunnes pystyn leikkauttamaan sen itse ja velotan leikkauksen summan uudelta omistajalta.

Pennut että emo madotetaan useaan otteeseen ja rokotetaan ennen luovutusta. Luovutusikä on 3 kuukautta syntymästä. Toivon, että näistäkin pennuista tulen kuulemaan jatkossa, aivan kuten ragdollinkin pennuista.

Pennut tullaan hoitamaan ihan yhtä suurella rakkaudella ja huomiolla kun mitkä tahansa muutkin pennut, rekisteröityjen tai rekisteröimättömien vanhempien jälkeläiset. :)

Kuvia emosta ja pennuista

Toivo, Vincent, Nelli, Taika

Viiru (HCS n 23 09, ruskeatiikeri valkoinen)

Viirulle on jo löydetty uusi koti.

12.7.2013

Vasta nyt pääsin kirjoittelemaan pentujen lähtemisestä, mutta pääsenpähän kirjoittmaan samalla ensimmäisiä kuulumisia. :) Jännä, miten paljon on ollut menoa kun pennut lähti. Tulihan sitä paljon kotona istutuakin.

Taika lähti perjantaina 5.7. Kuopion kautta Turkuun, Milli-koiran kaveriksi. Paria päivää myöhemmin Taika-neito sai kaverikseen Kunkku-pojan, pennut ovat nyt jo miltei kavereita, Taika nyt tietenkin on pieni pirullinen pomottaja, mutta minkäs teet! Se on neidin luonnetta.

Vincent lähti Kiuruvedelle opiskelijan tykö. :) Toistaiseksi poika on ainoana kissana, mutta saapahan pikkumies täyden huomion!

Nelli-murunen jäi tänne Varkauteen, asustaa Osku-kissan ja Aatu-koiran kanssa. :)

Toivo muutti Joroisiin Ulla ja Niilo kissojen pään vaivaksi, taloudesa on myös koirat Hupi ja Jorkki.

Käsittääkseni kaikki pennut ovat viihtyneet moitteitta uusissa kodeissaan, Viirulla on nyt pientä terveydellistä ongelmaa pukannut (ei pitäisi olla mitään vakavaa), mutta neiti myös tykännyt uudesta kodistaan, vaikka tapahtumia ja muutoksia ja reissailua on kuukauden sisällä ollut aivan liikaa neidin mielestä. Onneksi kohta jo tyyntyy.

4.7.2013

Varhaisleikkuu onnistui Taikalla ja Vinskillä tosi loistavasti! Nopeasti heräsivät, Vincent söi heti herättyään ja nyt jo leikkii. :) Eläinlääkärikäynnistä on nyt kolmisen tuntia, tai sen aikaa ovat olleet hereillä!

Nelli ja Toivo lähtivät jo, sirutettuna ja rokotettuna, terveeksi tarkistettuina! Vincent haetaan parin tunnin päästä ja Taika lähtee huomenna. Sitten palaa rauha talouteen. :) Joskin täällä on jo nyt hiljaisempaa kun ei ole kun nuo kaksi pöhnäistä pentua.

3.7.2013

Huomenna on lääkäri edessä pennuilla! Rokotukset, sirut, Taikan ja Vinskin leikkaus, perustarkistus ja sit onkin pennut valmiita uusiin koteihin.

3 pentua lähtee huomenna ja neljäs sitten perjantaina. On kyllä ollut rankka koettelemus, mutta tulipahan koettua! Voi olla että seuraava vastaava koettelemus otetaan vastaan useamman vuoden päästä...

Viiru on kotiutunut uuteen kotiinsa moitteitta. :) Vatsaongelmat ovat tipotiessään, myöskin kohtu. Lääkäri koki kohdun rasittuneeksi (tai vastaavaa) ja näki tarpeelliseksi poistaa koko hoidon. Mutta, loppu hyvin, kaikki hyvin. :)

24.6.2013

Ah... Se päivä on vihdoin täällä... Se päivä kun Viiru poistuu taloudesta ja menee elämään ainoana kissana elämäänsä Nummelaan Huhtasen perheeseen.

Normaalisti emo tulee pitää pentujen kanssa 12 viikon ikään asti, mutta jatkuvat konfliktit omien kissojen kanssa sai tähän ajautumaan. Jos Kin ja Junnu eivät olisi läheisiä pentujen kanssa niin tämä ei kävisi päinsä. Pitää vain toivoa että pojat saa pennuista karsittua huonoja tapoja pois, Viiru on niitä pennuille opettanut aimomäärän... Kivoimpana niistä on lattialle tarpeiden tekeminen suuremmitta syittä.

Taika-neiti on myös päässyt yli kilon painossaan, joten neiti saadaan turvallisesti leikattua 3.7.. :) Pennutkin ovat siis enää 1-1,5 viikkoa, jonka jälkeen vihdoin palaa normaali rytmi ja normaalit touhut tähänkin talouteen. Pitää nyt toivoa että stressi vähenee niin minulla kuin Viirullakin tänään kun kuviot vaihtuu.

16.6.2013

Ihan liikaa virtaa näillä ipanoilla. :D Onneksi saan yöt nukuttua vaikka pennut rymisee ja rämisee menemään 24/7. TÄLLÄ hetkellä ovat hiljaa ja nukkuvat, mutta heti kun minä haluaisin nukkua ni alkaa 8h mittanen ralli... Kaikkea sitä...

Viiru menee huomenna eläinlääkärin tarkastukseen ja rokotettavaksi, saadaan neiti sitten leikattua mahdollisimman nopeasti, ja nähdään onko kaikki kunnossa. Kovasti alkaa hermot loppumaan tuon neidin kanssa kun kokoajan huutaa ja kokoajan pitäis syödä lisää. :I

11.6.2013

Huh! Kuinka paljon voi pienet kissat syödä? Ihan pirun paljon. :D Madotusta taas hoitelemassa, on se kun ei nää penskat tykkää pillereistä yhtään... Ei voi kun todeta että on ne ragdollit helppoja!

Viiru on lopen kyllästynyt pentuihin eikä hoida niitä enää sitäkään vähää mitä aiemmin... Onneksi omat pojat antavat kunnollista kissan mallia pienille ja leikittävät paljon. Viiru lähinnä tönii pennut pois kupilta ja syö itse pennuille tarkoitetut ruoat. :I Sentään loman jälkeen neidin äkkipikaisuus omia kissoja kohtaan on vähentynyt. Viiru lähtee aiemmin kun mitä pennut, parantelemaan omaa terveyttään ja rauhoittumaan. Pennut saavat Junnusta ja Kinistä 12 viikon ikään asti hyvin käyttäytyvää mallia.

1.6.2013

Tänään lähtee kisut reissuun, eri osoitteisiin. :) Viiru pentuineen menee Kinin karanteenikotiin hoitoon viikoksi, itse lähden Helsinkiin omien kissojeni kanssa.

Vauhtia on ihan älyttömästi! Kiipeillään, juostaan, leikitään ja mennään pää viidentenä jalkana! Viiruun menee hermo, mutta on nää pennut hauskoja.. :)

24.5.2013

Kaikki pennut ovat nyt varattuja. :) Onni ja Taika lähtee täältä leikattuina, muut leikataan ennen 6kk ikää uusien omistajien toimesta.

Ruokaa menee jatkuvalla syötöllä ihan hirveesti, kokoajan kuppi tyhjänä ja kissat kiipeemässä lahjetta pitkin, että nyt on saatava lisää! Vieläkään isoista kissoista leikkikavereina ei ole kuin Juniori, muut vieläkin sulattelee näiden monsteripallojen olemassaoloa. :D

10.5.2013

Kauhea kun nämä ipanat rynnii kaikkialle. :D Yöllä oli este ovelta kaadettu ja pikkusia ryömi ympäri ämpäri.

Kova homma on pitää pennut makuuhuoneessa, ajattelin että vielä voisivat sielä olla, mutta tänäänkin jo kuljeksivat pitkin ja poikin ruokailuhuonetta. :D Junnu haluaisi leikkiä pentujen hännillä, muut pelkäävät pentuja. Viiru taas tapellu muitten kissojen kanssa viimepäivinä... Huoh.

Kuukausi pennuilla takana jo. ^^

7.5.2013

Nelli-tyttönen varattiin tänään. :)

Pennuilla on käytössän jo puolet makuuhuoneesta. Kyllä niillä virtaa riittää! Tänään niitä kyllä sitten vanutettiin ja rakastettiin niin reippaasti, että sammuivat vähän ennen kun vieraat lähtivät. Kiinteä ruoka maistuu ja laatikollakin jo osataan käydä. :)

3.5.2013

Milla-tytöstä tuli tänään Taika, ja neiti on nyt virallisesti varattu! Toivottavasti illan aikana myös Toivo-poika varataan. :)

Pennut saivat eilen ensimmäiset kiinteät ruokansa, Onni ja Taika olivat reippaimmat, Nelli ja Toivo ei oikein ymmärtänyt vielä mistä on kyse. :)

29.4.2013

Eihän näitä ipanoita kohta pidättele mikään! :) Suurensin pentujen telmimistilaa, ja nyt ne haluais jo sieltäkin pois... Tällä viikolla ois tarkotuksena aloittaa myös kiinteän ruoan tarjoaminen. ^^

Kyselyitäkin on jonkin verran tullut. :) Toivosta eniten. 2 potentiaalista perhettä pojalle tällä hetkellä, katsotaan kumpi nappaa pojan. Lupasin pitää keskiviikkooon asti alustavaa varausta Toivosta ensimmäiselle perheelle. :)

26.4.2013

Ongelmat vähän tasaantunut, ei hyökkäilyjä hetkeen. Ainakaan tällä hetkellä, Viiru on kuitenkin kävellyt ympäri taloa tänään ilman suurempia sähinöitä muille.

Olen alkanut totuttamaan Junioria pentuihin, yksi pentu kerrallaan. Tehnyt tätä jo pari päivää, ja nyt Juniori pissittää pentuja aina välillä, kunhan ovat yksi pentu kerrallaan. :) Kokoajan viihtyy paremmin ja paremmin pentujen kanssa. Kunhan Junnu ensin tottuu pentuihin, niin katsotaan kehen totutan seuraavaksi. :) Ihana poika! ^^

22.4.2013

Ongelmia "paratiisissa"... Ei niinkään paratiisia tämä jatkuva kissojen eristely ja jos et eristä, niin aina joku kärsii. Viiru käy Junnun kimppuun ja Viiru tarvitsee huomiota koska on hyvin sosiaalinen... On myös taitoja, mitä Viirun kanssa pitäisi hioa, käsitellä jatkuvasti ja varmasti.

Pennut on kaikki avannut silmänsä, seassa saattaa olla pari puolipitkäkarvaistakin! Pennut on ihania, niiden kanssa voisi viettää hetken toisensa perään, kokoajan ja aina. :) ..kumpa tuo äitikin osaisi olla kiltisti...

Saa nähdä, joudutaanko Viiru siirtämään täältä toiseen talouteen. Se olisi kyllä myös hermoja raastavaa, koska en olisi täydessä vastuussa pennuista, jotka olen kontolleni ottanut... Huoh, vaikeita valintoja.

16.4.2013

Viirun pennut viikkosia jo! Miten se aika vaan katoaa näin... Aamulla huomasin, että Milla-tyttönen availee jo silmiään! Nyt illasta toinen silmä olikin jo kokonaan auki. :)

Painoa ovat pennut saaneet tasaiseen tahtiin, pojat ovat reippaasti yli 200 grammaisia, tytöt vähän alta 200 grammaa. Kyselyitä pennuista ei vielä ole tullut.

8.4.2013

Viiru sitten päätti tänään n. 14 pintaan aloittaa synnytyksen. Itse olin ihan unessa, mutta tapani mukaan heräsin kissanpennun pienimpäänkin ääneen... Nyt 17:21 näyttää kello ja Viiru makaa tyytyväisenä neljän ison kimpaleen kanssa puhtaassa pedissä. :)

Tapahtunutta ennen synnytystä