Kissakuva

Takaisin pentuihin

Darkie's Sixth

Ryokon toinen pentue tehdään Kinin kanssa. :)

Onnistuneita astumisia on ollut 27.1. ja näinollen laskettu aika olisi 2.4. - eli jos kaikki menee hyvin, saadaan aprillipentuja! :)

Pentue syntyi lauantaina 1.4., passelisti piristämään aprillipäivää joka ei omaan mieleeni ole. Tälläkin kertaa pentuja tuli runsaasti! 7 kappaletta joiden seassa tuntuisi olevan 4 tyttöä, 3 poikaa. :)

FI*Darkie's... Väri ja sukupuoli Status
Bishamonten "Jätkä" ruskeatabby mitted / ♂ Varattu
Benzaiten "Muusa" sinikilpikonna mitted / ♀ Etsii sijoituskotia!
Fukurokuju "Lilja" sinikilpikonnatabby colourpoint / ♀ Varattu
Juroujin "Mutka" sinitabby mitted / ♂ Varattu (häntämutka)
Daikokuten "Ruusu" ruskeakilpikonnatabby mitted / ♀ Etsii sijoituskotia!
Hotei "Remi" sinikilpikonna colourpoint / ♀ Varattu, knikki
Ebisu "Fenris" ruskeatabby mitted / ♂ Varattu

Yhdistelmästä

Ryoko ja Kin

CH Ryoko edle von den Lichtalben x GIC Kin edler von den Lichtalben

Vanhempien sukutaulut (sukusiitosprosentti 4,64% 10. polvessa)

Lähtöpainot

Tästä pentueesta haluan Ruusun ja Muusan sijoitukseen! Jos olet kiinnostunut tukemaan kasvatustoimintaa, otathan yhteyttä? :)

Muista kuitenkin ettei sijoituskissakaan ole ilmainen kissa!

Kissan sijoitus yhä ajankohtainen vaikka pentujen luovutus on juuri ajankohtainen. :)

15.7.2017

Hurjasti on ollut menoa ja väsymystä, jonka tähden en ole saanut päivitettyä! Remi, Mutka ja Lilja lähtivät lauantaina 8.7., Liljan kävin viemässä uuteen kotiinsa ja unohdin vaa'an kotiin, jonka tähden lähtöpainoa tyttärellä ei ole.

Fenrisin ja Jätkän vein Turkuun 10.7. ja koko päivä menikin reissaillessa, enkä näinollen saanut Muusan ja Ruusun painoa enää järkevään kellonaikaan otettua. :)

Tytöt siirtyvät sijoituskoteja etsimään äitini tykö Espooseen, mutta ovat yhä varattavien kissojen listalla!

7.7.2017

Vauvat käytetty leikkurissa ja rokotukset sekä sirutukset on hoidettu!

Poikien leikkuusta on vain pieni rupi muistona vaan, kaikilla oli kivkeset hyvin laskeutuneet, keltään ei löytynyt napatyrää eikä mitään ongelmia leikkuun kanssa ollut. :)

Remin kohtu oli suuri ja "verinen", eli siis kypsynyt. Eläinlääkärin mukaan näytti siltä että ensimmäinen kiima olisi voinut olla jo tuloillaan. Tämä kielii siitä kuinka vahvaa hormonimyrkkyä Ryoko on vauvoilleen juottanut! On kamala miettiä jos pieni vauva olisi saanut ensimmäisen kiimansa hetkenä minä hyvänsä... Liljan kohtu oli normaali, pienen ja nuoren kissatytön kohtu.

Remi sai puvun päälleen koska ei millään halunnut jättää leikkaushaavaa putsailematta, mutta on kantanut mustaa sukkapukuaan ylpeydellä! Haava on isompi kuin Liljalla ja ihon alla on enemmän kudosta ja nestettä, mutta muutoin ovat parantuneet loistavasti. :)

Sivuääni oli yhä havaittavissa Jätkällä ja Remillä, tätä yhäkin mietittiin pentuajan sivuäänenä... Luonnollisesti toivon tämän katoavan ajan mittaan, aiemmin ei minulla ole pennuilla ollut sivuääniä. :(

Lauantaina uuteen kotiin lähtevät Lilja, Mutka ja Remi - maanantaina käyn viemässä Turkuun Fenrisin ja Jätkän.

Tytöt Muusa ja Ruusu siirtyvät Espooseen äitini luo jatkamaan sijoituskotien etsintää! Eli pysyvät varaus-listalla.

Ruusu ja Muusa

13,5 viikkoa

4.7.2017

Ihan hävettää miten on jäänyt päivittely vähille! Pentue on pitänyt hurjan kiireisenä ja Ryokon kiima päälle... Sirkus on ihan täydessä pyörityksessä!

Pillerien loputtua, ja jo niiden aikana, Ryoko on kehitellyt itselleen kiimaa joka on sekoittanu kolliparkojen päitä. Kun kiima iski tosissaan päälle on revitty verkko-ovi rikki (korjattu) ja pennut menneet Aatun ruuille (olin poissa viikonlopun) ja sen seurauksena sitten vatsoja ollut sekasin. Huhhuh..

Pennuista Ruusu ja Fenris ovat jo yli kaksikiloisia!! :) Jätkällä ei ole montaa grammaa alle! Muusakin jo ihan hilkulla 1,7 kiloa. Aika samoissa mennään kuin edellisen poppoon kanssa, vaikka näillä tuntuu kaikilla olevan Kinin herkkä maha, minkä olisin kyllä jättänyt välistä... Mutta syövätpähän nappuloita ja märkäruokaa. Raakaa tekisi rakkaiden hurjasti mieli, mutta kun massut menee auttamatta sekaisin.

Huomenna (tai siis tänään, mutta on vielä yö) meillä on eläinlääkäripäivä, jolloin Mutkan häntä kuvautetaan, Mutka ja Fenris kastroidaan, Lilja ja Remi steriloidaan ja kaikki seitsemän saavat vahvistusrokotteen ja mikrosirut. :) Tämän jälkeen vähän parannellaan haavereita ja viikonloppuna vauvoja jo pitäisi päästää omiin uusiin koteihin. ;_;

Fenrisin ja Jätkän käyn viemässä Turkuun maanantaina.

18.6.2017

Pennut jo hurjat 11 viikkoa! Tuntuu että tämän pentueen kanssa aika kirii hurjaa vauhtia! Ei muut pennut ole ikääntyneet näin nopesti! Ei varmasti ole!

Päivittely on taas jäänyt, tuntuu että viikot ovat kokoajan täynnä ja kun juuri tuntuu että on aikaa levähtää hetki, alkaa kiireet uudelleen... Pennut saivat antibioottikuurin ripuliin, jolla vaiva talttui. Lääkärin kanssa keskusteltiin että on enemmän kuin todennäköistä että Ryokon taipumus voimakkaisiin, miltei pillerien läpi puskeviin kiimoihin olisi ollut vikatikki vauvojen vatsoille. Ihan jo johtuen siitä että edellisten kanssa tilanne oli tismalleen sama...

Vauhtia piisaa ja vauvat kasvavat! Vertasin painoja edelliseen seitsikkoon ollessani täysin varma näiden olevan jäljessä, mutta ollaankin hilkun edellä takapakista huolimatta!

Eli Fenrisillä on johtoasema muiden tullessa varsin pienessä haarukassa perässä!

Ensirokote on saatu ja toinen rokote, sirutus ja leikkuu hoidetaan 4.7., samalla otan myös Mutkan hännästä röntgenin... :)

Ruusu ja Muusa etsivät yhä sijoituskoteja!

Aatu ja Muusa

1.6.2017

Päivittely on taas jäänyt omien kiireiden ja voinnin tähden, mutta iloinen uutinen on, että Mutka on varattu! :) Pikkuherra pääsee asustelemaan kahden räsyherran luokse, jossa vaikuttaa myös iäkäs rescuemaatiainen.

Sijoitustytöistä ei hirveämmin ole kyselyitä tullut, mikä harmittaa itseäni kovin. Kun luovutusikä tulee täyteen, pennut siirtyvät äidilleni Espooseen jossa jatkavat sijoituskotien etsintää. Minun luonani tytöt eivät ikäväkyllä voi kasvaa, koska täällä on on kovinkin seksuaaliaktiivit isä ja veli. Riski on itselleni vain liian suuri.

Pentujen täytettyä 8 viikkoa, alkoi Remillä ripuli. Tämä on varsin eriskummallista, koska edellisten pentujen kanssa podimme myös ripulia 8 viikon iässä, ilman sen kummallisempia muutoksia ruokavaliossa. Ja sama on nyt. Ruoka on ollut samaa alusta alkaen.

Kuten edellisten kanssa, ennen ripulointia oli lämpöaalto - ei läheskään niin kuuma aalto kuin viimmeksi, mutta uskon tämän olleen vaikuttavana tekijänä.

Yksikään pentu ei vaikuta millään asteella väsyneeltä, vaan hyppivät ja pomppivat minkä kerkeävät! Olen koittanut rauhoitella kavereita, mutta mikäs tuommoisia 8 viikkoisia muka pidättelisi? :D

Mutka ja Muusa

20.5.2017

7 viikkoa täynnä ja aamun painossa Fenris oli mennyt yli kilon painossa! Kiskasi kerrasta sitten Ruusun ohi, joka on 5 grammaa alle kilon, ja meni kärkeen. :) 2 pentua on enää alle 900 grammaisia. Isoja möhkäleitä!

Kasvavat niin vauhdilla että koko kämppä jo heidän käytössään. Koitin estää virittelemällä esteitä, mutta, noh... Kovasti menevät kaikesta yli. :D

Yhä Mutka koditta ja Ruusu sekä Muusa sijoituskoditta. :)

13.5.2017

Pennut jo hurjat 6 viikkoa! En ole kyennyt päivittelemään sivua kun olen sairastellut, mutta facebookkiin olen saanut pikapäivityksiä tehtyä... :)

Eilen saivat lisätilaa, saivat vallata olohuoneen ja tuntuu ettei rallille tule loppua ikinä! :D Ruusu kovasti halusi järsiä piuhia, mutta sain puututtua jokaiseen yritykseen. Tänään järsimistä en ole sitten havainnutkaan. Vielä kun saisi lopettamaan tuonne Pleikkarin taakse menemisen...

Mutkan häntää tutkin harvasepäivä, hännän pääty ei tunnu liikkuvan, häntää pitää myös mielellään jalkojen välissä kävellessään ja leikkiessään. Kuolioon häntä ei kuitenkaan ole mennyt, kun karva kasvaa kauniisti ja iho on siisti. Olen varsin yllättynyt kuinka vähän Mutkaa on kyselty, toistaiseksi vain yksi sähköposti koskien tätä mielettömän herttaista pikkumiestä... :/

Lihaa menee monen montaa sorttia! Tänää tarjosin vähän hevostakin, ja sekin meni parempiin suihin varsin nopeasti. Kuivaruokaa syövät myös jokikinen ja ovat kokoajan varsinaisia rakastajia. Kinin pennut ovat aina olleet ihan superhuippuja. ^_^

Ruusu ja Muusa etsivät yhä mahdollisimman näyttelyinnokkaita sijoituskoteja maksimissaan kahdelle pentueelle. :)

6 viikkoa

4.5.2017

Kohta näitä ei pidättele enää mikään! Tänään Lilja ja Nuppu tulivat aidasta yli, kyllä ne vaan kasvaa hurjaa vauhtia...

Rekisterikirjat

Rekisterikirjatkin tulivat tänään. :) On taas rehellisiä ragdolleja yksi pentue enemmän maailmassa!

Nämä pennut ovat kyllä mielettömän ihmisrakkaita, kehräävät aina ja koskaan ei saisi kaveria rapsuttaa. Hyvin vähän miettivät uusia asioita, jokseenkin miehet ovat olleet kaikille pentueille se suurin pelote. Niin on näillekin. :)

Ruokaa menee varsin laidasta laitaan! Pennutkin ovat pääsääntöisesti 500 gramman paremmalla puolen, jokunen jopa 600 gramman paremmalla puolen. ^_^

Koti etsinnässä yhä kolmelle. Sijoituskoti Ruusulle ja Muusalle, lemmikkikoti Mutkalle. :)

Perhe

29.4.2017

Yllättäen valtaosa kissoista onkin jo varattu! Kyselyitä ei ollut kuin yksi ennen pentujen syntymää, ja nopeasti siitä sitten niitä rupesikin satelemaan. Enää ei ole kuin sijoituskotia etsivät tytöt ja ymmärtävää lemmikkikotia etsivä Mutka-poika kotia vailla. :)

Pennut syövät kiinteitä jo hienosti, kuivaruokakin maittaa! En tiedä laisinkaan mikä edellisen pentueen kohdalla oli, kun teollinen ruoka ei maittanut, ei sitten millään. Laatikollakin osaavat käydä mitä hienoiten! Todella harva pissa tai kakka menee enää ohi, ja jouduinkin jo lisäämään pikkuisille toisen hiekkalaatikon.

Aikuiset ovat kovasti hoitamassa vauvoja, Aatu vielä kuitenkin omituisia piippajia vierastaen. :)

Kissanpentujen rekisteröinnin laitoin torstaina vireille ja jo perjantaina meillä näkyi pikkuisten rekisterinumerot!

Noin 4 viikkoa

23.4.2017

Paljon on kehitystä tapahtunut! Jalat kantavat jo aikalailla ja kohta se on jo annettava kiinteää ruokaa. Toistaiseksi maito on riittänyt, ja olen odottanut että jalat kantavat kunnolla ennen kuin rupean tarjoamaan kiinteää ruokaa... :)

Kaksi kissoista on varattuna, Jätkä ja Fenris, ja yhä itse pähkäilen kahden tytön välillä, joiksi on nyt varmistunut sinikilppari Muusa ja ruskeakilpparitabby Ruusu. Parhaassa tapauksessa sijoittaisin kummankin jotta saisin tarkkailla tyttöjen kehityskaarta rauhassa, mutta sijoituskodit ovat tosissaan kiven alla!

Jätkällä on ollut teippaukset jaloissa sammakkokoipien takia, joka on sama ongelma kuin mikä Aatulla oli pentuna. Jalat harovat sivuille ja tämä on edittäin todennäköisesti yhteydessä ahtaaseen kohtuun joka on ollut täyteen tungettu pennuista. Kokoajan paremmin jalat pojalla ottavat alle! :) Kokeiltiin jo hetki ilman teippauksia, mutta koin vielä paremmaksi pitää jalat varmasti alla.

Leikki maistuu hurjasti, kuten myös kaikki aluset pesässä. :D

3 viikkoa

14.4.2017

Silmät ovat kaikilla auki nyt ja vilskettä alkaa pentupesässä olemaan! Kaikkea taputellaan ja maistellaan, painoissakin jo kaksi yli 300 grammaista!

Yllättäen eilen meiltä jo ensivierailulla varattiin Jätkä-poika, tulevan omistajan kanssa oltiinkin jo juteltu syksystä lähtien tulevasta pennusta. Ihastuminen ja rakastuminen tapahtui ja annoin luvan varata pennun siltä istumalta. Seuraavalla pariskunnalla onkin katse kohdistunut 2x vihreään poikaan, joka sai nimekseen nyt jo ennakkoon Fenris. :)

Tämä varaus varmistuu tai vapautuu 22.4.. Jätkälle varattiin viralliseksi nimeksi Bishamonten, Fenrisille Ebisu ja tulevalle sijoitustytölle varasin käyttöön Banzaiten -nimen.

Nimet näille pennuille tulevat japanilaisittain Onnen Jumalien mukaan.

10.4.2017

Meillä availlaan runsaasti silmiä! :)

Ensimmäisenä oli Mutka avannut silmiään, ja keltainen tyttö perässä. Kovasti raotellaan jo silmiä ja tirkistellään maailmaa! Ruokahalu on vieläkin hurja ja painoa tulee nyt vaihtelevasti, mutta pääsääntöisesti yli 10 grammaa per punnitus (12 tuntia). Koska nälkä on kova ja pentuja niin monta, joillekin tulee miinusta myös aika-ajoin, mutta pentueen kokoon nähden meillä menee todella hycin. :)

Veikeän näköisiä pentuja myös. 2x vihreä poika omistaa todella persoonallisen näköisen nenän. Muistuttaa erittäin paljon vihreän tytön kilpparinenää, mutta koska kolli kyseessä, on kilpparius erittäin epätodennäköistä. :) Voi olla vain hupsu piirto.

Pikkuset

5.4.2017

Huhhuh, onpahan ollut tohinaa! Ensimmäiset 2 päivää Ryoko päätti kanniskella pentuja pesästään hiekkalaatikkoon, sohvan alle, kantokoppaan... Olipahan taas ruljanssia yöllä ponnahtaa sängystä pentuja metsästämään. Kolmas päivä meillä menikin jo hyvin, kolmisen tuntia olivat nyt eilen yksinään ja kaikki pennut löytyivät kopasta kotiin palattua. :)

Syntymän jälkeen pennut on jo punnittu 7 kertaa (eli syntymäpainojen jälkeen 3 täyttä päivää ja syntymäpäivän ilta), painoa on tullut isoksi pentueeksi aivan loistavasti! Lisäruokaa olen tarjonnut nälkäisille (facebook-video) n. 2 kertaa päivässä ja painoa tulee loistavasti!

Mielenkiinnolla olen seurannut keltavihreän, tai tällä hetkellä Mutkaksi, kutsutun pennun hännän kehitystä. Olen koittanut kovasti etsiä tietoa suurista knikeistä sitä kummemmin löytämättä, joten koitan itse saada koottua tietopätkän häntämutkista, eli knikeistä.

Olen hännän päässä olleisiin knikkeihin törmännyt useampaan otteeseen elämäni aikana, jo ennen rotukissaharrastusta, mutta tätä lukuunottamatta kaikki on olleet parin viimeisen häntänikaman kohdalla kun Mutkalla tämä on miltei puolivälissä häntää. Häntä on yhä terve, lämmin ja poika syö hyvin ja on eloisa. Tälle pojalle haluan kodin joka on valmis pitämään vaikka päivittäin yhteyttä minuun, koska opiskelen tätä kissaa koko sen eliniän ajan. :)

Useampi on ottanut yhteyttä minuun pentujen kannalta, mutta sijoitusasioissa ei ole vielä kontaktia tullut. Koska 2x punaisella on häntäknikki, on tällä hetkellä tarkkailussa vihreä, keltainen ja vihreäpunainen tyttö joista ennakkosuosikkina taitaapi olla jälkimmäinen... :)

Häntämutka

1.4.2017

Tänään meillä olikin iloinen perhetapahtuma! Ryoko aamulla herätti minut levottomalla miukumisella, jonka jälkeen köllötteli useita tunteja kopassa ennen kuin supistukset alkoivat. Siitä menikin sitten 2h 10 minuuttia ekasta pennusta vikaan, ja niitä mahtuikin pinkeään mahaan 7 kappaletta! Huhhuijaa...

Painot olivat pennuilla oikein kiitettävät ja tasaiset! Haarukka 91-124 gramman välillä. Rauhallisia mutta tarvittaessa pitävät kyllä hurjaakin mekkalaa. :D

Yhdellä pojista, keltavihreällä, on kiero häntä (twisted tail). Tarkkailemme häntää ja kehitystä ja tarvittaessa amputoidaan (jos mutka häiritsee tai muuta) eläinlääkärin luona. Muutoin kaverista on tulossa varsin erikoinen! :)

Seiskat

Tähän mennessä tapahtunutta