kotisivukuva

Takaisin

Ragdollien värit ja kuviot

Ragdollille on hyväksytty kolme kuviota, jotka ovat colourpoint, bicolour ja mitted, edellämainittuja löytyy myös tabby lisäkuviolla.

Yleisimmin tunnettu ragdoll on pointikas naamiokissa, jolla on poikkeuksetta siniset silmät ja syntyy aina valkoisena. Väri alkaa hiljalleen kehittymään parin päivän jälkeen, ruskeilla nopeammin kuin sinisillä. Väri kehittyy hiljalleen pitkin elämää ja jotkin ruskeista tummumat todella tummaksi, joka tuomarikohtaisesti näyttelyissä on virhe. Jotkut, mutta harvemmat, tykkäävät enemmän tumman sävyisistä kuin vaaleammista.

Suomessa vähemmän tunnettu väri ragdollille on mink, joka on aikaansaatu burmanaamion geenillä. Eli mink-ragdollit ovat myös naamiollisia, joskin naamion saa aikaan eri geeni kuin minkä "perinteisillä" ragdolleilla. Nämä mink-väriset ovat yhteä alkuperäisiä kuin pointikkaat ragdollit, eivät vain hyväksyttyjä kaikissa järjestöissä. Suurin ero pointikkaan ja mink-ragdollin välillä on se, että mink ragdollit syntyvät värikkäinä ja silmät ovat sinivihreiät (aqua colour) sinisen sijaan.