kotisivukuva

Takaisin

Darkie's First

Pörrön ensimmäinen pentue sai alkunsa toukokuussa, Pörrö vietti kollin kanssa 18 tuntia, astutus tapahtui 5. ja 6.5.2011, laskettu aika Kissaliiton taulukon mukaan oli 9.7.2011, Pörrö oli kalenteristaan tarkka ja synnytys alkoi 3:30 yöllä 9.7. :)

Mirre, Nuutti, Ada, Nanna, Juniori

FI*Darkie's...Väri ja sukupuoliStatus
Kiiroi Himawari, "Nuutti" ruskea bicolor / ♂ Myyty
Murasaki Kiku, "Mirre" ruskea mitted / ♂ Myyty
Midori Bara, "Ada" ruskea mitted / ♀ Myyty
Shiroi Sakura, "Nanna" ruskea bicolor / ♀ Jäi kotiin
Akai Yuri, "Juniori" ruskea mitted / ♂ Jäi kotiin

Yhdistelmästä

Pörrö ja Ukko

Mayapaw's Popol Vuh (RAG n 04) x Dollyblues The One and Only (RAG a 03, mhw)

Vanhempien sukutaulut (sukusiitosprosentti 4. sukupolvessa 6,25%)

Pentujen lähtöpainot; (kotiin jääneille "lähtöpainot" 10.10.)

09.10.2011

Huoh. Näin se aika siintää... Muistan yhä helposti ja selkeästi kun aloin kirjoittamaan tätä sivua tarkoituksenani tehdä siitä päiväkirja pennuille. Ja nyt... Nyt he ovat kaikki isoja ja huomenissa viimeinenkin myyty yksilö lähtee uuteen kotiin. ..onneksi minulle jää edes kaksi.

Jotenkä tämä oli nyt tässä. :) Nuutin lähtöpaino oli huimat 1909 grammaa ja Ada lähti talosta 1689 grammaa painavana. Lisäilen Mirren lähtöpainon huomenna kun tämä on lähtenyt. Kiitos kaikille, jotka jaksoitte ensimmäisten pentujemme kehitystä seurata. :)

04.10.2011

Viimeinen viikko kaikkien pentujen kanssa on pyörähtäny käyntiin. Hiljalleen alkaa haikeus iskemään. Kohta ei ole enää hirveää rallia illasta aamuun ja aamusta iltaan, meno ehkä rauhoittuu kun kolme pennuista poistuu. :)

Enää en ole ollut niin tarkka pentujen painojen nousun kanssa. Kaikki on enemmän tai vähemmän yli 1500 grammaa, itseasiassa taitaa olla vain yksi alle 1600 grammaa. :)

Ada ja Nuutti pääsevät aloittamaan uuden elämän 8.10., päivä ennen näyttelyä, ettei pentujen tarvitse olla pitkää aikaa yksin ja jotta uudet omistajat ehtivät totutella pentua kotiin ennen arjen alkamista. Mirre lähtee maanantaina 10.10.! Kaikki perheet ovat saamassa itselleen upean pikkukissan.. :)

28.09.2011

Hih, tänään on Ada ja Mirre kehrännyt tosi paljon rapsutellessa. :) Vauhtia on ihan liiaksikin, öisin jaksetaan hetkellisesti rauhoittua, mutta usein aamuun mennessä vauhti lisääntyy ja heräämme julmettuun ponnistukseen keholta, joko pentujen tai Pörrön toimesta.

Nuutti ja Ada pääsevät näillä näkymin uuteen kotiin jo 8.10., Mirre kun on mukana näyttelyssä 9.10., pääsee poika uuteen kotiin vasta alkavalla viikolla. Kaikki ainakin ylittävät luovutuspainon; Nuutti on jo yli 1600 grammaa, Juniorikin jo yli 1500 grammaa... :) Ei ole Juniori enää kovin junior, komeaksi nuoreksi pojaksi kasvanut.

24.09.2011

Luovutuspäivä lähestyy ja ruoka ei meinaa pennuille riittää. Käydään välistä vuorotellen kaupassa Mikan kanssa ostamassa possua, silti kohta jompikumpi avaa jääkaapin ja toteaa "Ei täällä ole possua!", heh.

Nuutti yli 1500 grammaa ja Juniori kipittää nopeasti perästä. Loppukolmikko syö ja ei syö, paino pomppii ja välillä pitää avustaa. :)

Oi että, sitä niin kaipaa aamuja kun sai vaan nukkua eikä herännyt teräviin hampaisiin pohkeessa...

08.09.2011

Huhhuh. Onpas ollut koetteleva viikonloppu ja alkuviikko. Ensin Nanna pudottaa painostaan 80 grammaa ja seuraavana päivänä nostetusta painosta 50 grammaa ja itse tulen kipeäksi. Onpahan ollut paniikkia, itkua kuin epätoivoakin.

Nannalla suoliston bakteeritaso heitti häränpyllyä ja suoli ärtyi neidillä. Tämän takia Nanna lopetti syömisen, laihtui ja oli väsynyt ja apaattinen. Luulin että neiti ei halua syödä, yht'äkkisesti päättää vain ettei ruoka enää maistu ja sitten kun seuraavana päivänä painoa tipahti TAAS menin paniikkiin, ruoskin itseäni ja pidin Nannaa lähellä.

23 tuntia tuli valvottua putkeen, välissä käytyä koulussa ja sitten mentyä eläinlääkärille kunhan olin ensin yöllä soittanut päivystäville eläinlääkäreille itku kurkussa, värisevä pentu sylissäni... Seuraavalle päivälle (maanantai 5. syyskuuta) olin varannut lääkärin jo edellisellä viikolla rokotuksia ajatellen joten sinne sitten! Siellä tunnusteltiin ja pähkäiltiin, lääkäri diagnosoi ärtyneen suolen ja käytiin hakemassa apteekista lääkettä. Kahden annoksen jälkeen neiti söi jo itse ja oltiin avopuolison kanssa niin kovin helpottuneita. Seuraavan päivän painona Nannalle olikin kertynyt 85 grammaa lisää painoa. Huokaistiin helpotuksesta ja varmuuden vuoksi, pelasin varman päälle ja annoin kaikille pennuille kuin myös Pörrölle lääkeannoksen (2x päivässä, 3 päivän ajan) että tämmöinen estyy. Lääke ei ole haitallista pennuille joiden suoli toimii, helpottaa sen toimintaa entisestään vain. :)

Nanna parantunut, vielä jos itse saisi itsensä kuosiin, olisi oikein loistavaa.

02.09.2011

Kaksi pentua jo yli kilosia mötköjä, yllättäen Ada on toinen näistä ja Nuutti hyvänä ykkösenä. Poika kiskoo ruokaa tiheämpään tahtiin kun sitä ehtii lautaselle laittaa. On myös tosi pitkä poika, selkeästi muita pidempi. Pennuilla on jo ikää 8 viikkoa ja ensimmäinen rokotus on nyt tulevana maanantaina, 5.9.. :)

27.08.2011

Koulunkäynti vähän verottaa kasvattajaa, alkaa iltapimeät tuntumaan raskailta, mutta onneksi vain minusta, pennuissa riittää virtaa!

Nuutti jo yli 900g ja kaikki pennut yli 800g. Kyllä, ykkössija on vaihtunut jonkin aikaa sitten, Nuutista kasvaa tosi tosi iso. Jännitän kuinka isoiksi nämä kasvavat luovutuspäivään mennessä...

Juniori, Mirre ja Nanna menevät Jyväskylän näyttelyyn 9.10., tervetuloa katsomaan miten pienet pärjäävät!

21.08.2011

Heh, Mirre-pojan perhe kävi visiitillä tänään ja tämä päätti sitten ihan kunnon shown pistää pystyyn. Hyvin sai videokuvaa ja esimakua tulevasta. Pentu hyppi ja pomppi ja leikki "pienten vihreiden miesten" kanssa.

Pennut painaa jo kaikki yli 700 grammaa, huhhuh... Kasvavat niin nopeasti! Äsken juuri vertailin kuvia neljän viikon takaa ja oi että mitä rääpäleitä. Nyt jo aktiivisia kissoja kaikki. Niin se aika vain menee.

Juniori valloittaa sydäntäni päivä päivältä enemmän ja enemmän, onnistuin luomaan yhteyden tähän ja nyt ajatus myymisestä tekee kipeää. Saas nähä miten tässäkin käy...

17.08.2011

Nuutin perhe käväisi morjenstamassa poikaa toistamiseen, kaikki muut pennut esitti itseään oikein kunnolla, Nuutti vain ihmetteli ja kummasteli häntä ihailevaa perhettä taka-alalla.

Ensi viikon jälkeisellä viikolla varaan pennuille lääkäriajan. Ensimmäinen tarkastus ja rokotus, kunhan paperit tulevat pennuille. Madotus on myös kohta! Voi kun nämä kasvavat nopeasti..

14.08.2011

Huhhuh, pitäisi lopettaa yöpäivitysten tekeminen ja nukkua enempi... Vaan minkäs teet kun olet täysi yöihminen.

Ada on tänään varattu, joten ainoa ilman kotia tällä hetkellä on Juniori. Haluaisin niin kovin pitää pojan itse. On niin...ah...no, vallannut sydämeni vain. Ada koki tänään ensimmäisen "sotavammansa", silmä vähän punottanut nyt yöstä, tainnut leikit olla voimakkaita tai sitten pölyä silmään. Eipä haittaa neidin menoa yhtään. :D

10.08.2011

Puh. Kaikki pennut yli 500g ja lisää tulee! Hyvin ovat pennut sosialisoituneet. :)

05.08.2011

Eilen kävi Nuutin mahdollinen ostajaperhe katsomassa pentuja ja rakastui täysin Nuutin persoonalliseen nassuun. :) Maanantaina saan tietää että varaavatko he pennun vai eivät.

Kiinteä ruoka uppoaa pentuihin jo hyvin, ei tarvitse kahdesti käskeä syömään ja jopa kolme (Nuutti, Nanna ja Juniori) syövät itse, eikä tarvitse ruokkia kädestä. Mirrelle (Ukkeli) ja Adalle taitaa olla niin pelottava käsite tuo kiinteä ruoka ettei vielä uskalleta syödä ilman apuja. Ruokahalut kasvaa ja Adakin jo yli 500g!

02.08.2011

Ukkeli on nyt varattu ihan kunnolla ja enää odottamaan että pennut kasvavat. :) Tarjosin eilen ensimmäistä kertaa kiinteää ruokaa pennuille ja Nanna ja Juniori söivät sitä mielellään, Nanna tosin vielä keskittyy enempi lautasen pureskeluun kuin ruoan syömiseen.

31.07.2011

Pennuilla alkaa hampaat puskemaan kunnolla esiin, kulmahampaat jo näkyvät ja muu hammasrivistö kirkkaan valkoisina hohtavat... Kasvavat niin nopeasti!! Viikon päästä ensimmäiset kiinteät ruoat. :)

29.07.2011

Eilen oli varmaan ainoa päivä koko pentueen kasvun aikana kun ei painoa tullut kuin Juniorille ja hänellekkin vähän. Hellettä oli niiin kovin ja veljeni oli käymässä. Pörrö ei kyennyt makaamaan pentulaatikossa läähättämättä ja pennut hohkasivat lisää kuumuutta neidille. Ymmärrän kyllä ettei neiti jaksanut. Painot eivät sentään pudonneet vaan pysyivät samassa. Ada tosin kiskoo ties mistä lisää painoa ja on jo mennyt yli 400g'n.

Pennut kasvavat niin tosi nopeasti... Vielä viikko sitten viimeinen availi silmiään ja kohta kaikilla kantavat jalat jo! Pientä leikkimistä esiintyy ja pennut ottavat ja juoksuaskeleen tapaisia. Kaatuvat tosin vielä askelten välissä, mutta yritys on kova! Näillä näkymin Nanna jäisi meille. Saapas nähdä.

23.07.2011

Huhhuh, helteet iski jälleen ihan kunnolla ja sen näkee niin pennuissa kuin Pörrössäkin. Painoa ei hirveämmin tule kuin Juniorille lisäruokinnan takia. Pörrö ei oikein jaksa maata lämpimien pentujen kanssa mutta ei oikein suostuisi juomaakaan. Pitäisi varmaan mennä nukkumaan kellariin kun siellä on n. 15'C-20'C lämmintä. Tai viileä. :)

Elokuun alkuun on varattu kolme kissanpentujen tapaamispäivää kolmen eri ihmisen toimesta, saa nähdä miten menee ja syttyykö innostus ja rakkaus pentuja kohtaan. Itse niin mielelläni pitäisin Nuutin, Adan ja Nannan. Ja päivittäin kiinnyn myös Junioriin enemmän... Ukkeliakin pitäisi muistaa käsitellä enemmän. Nannan mahdollisen ostajan kanssa vaihtaessani sähköpostia jokusen, muistin että Nannakin on jäänyt ilman suurempia käsittelyjä ja hätäilee jos nostetaan pesästä ylös, mutta nyt kun yhtenä päivänä neitiä nostellut, ei hätä olekaan niin suuri nostettaessa pesästä ylös. :) Niin! Ja Juniorikin painaa jo 260g, enää 18 gramman päässä seuraavaksi pienimmästä.

20.07.2011

Alkaa viimeiselläkin pennulla silmät olemaan auki. Hyvin jännästi auennut, nuorimmasta pentu kerrallaan vanhimpaan. Juniorilla pointit myös pikkuhiljaa esillä ja näyttäisi että mamma lahjoitellut pieniä sukkia eteenpäin... :D

Ensimmäiset pennut menivät yli 250 gramman eilen, Juniorikin on jo päässyt yli kahdensadan! Eiköhän se siitä vielä kissaksi kasva. Silmät kun on auki, on maailma pentujen mielestä niin jännä ettei vain malta olla aloillaan! Luonteetkin ovat niin hyvin jo hiljalleen esillä, että osaa jo hahmottaa jopa temperamenttisuutta. Kolme kissaa on nyt pentuina ihan lötköjä, lähes miten vain saa käännellä ja väännellä, huomiosta nautitaan ja sylissäkin on kiva olla.

17.07.2011

Toinenkin silmä alkanut aukeamaan "Vihreältä", myös lempinimet keksittiin kaikille pennuille tänään :)

Tällä hetkellä suurin on "Punavihreä" iltapainolla 222g ja toisiksi pienin on "Punainen" iltapainolla 201g. "Vihreähän" tulee kiltisti perässä, iltapainoksi punnittiin 179g. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa...

16.07.2011

"Vihreä" pentu avannut vasemman silmänsä! Hiljalleen painokin nousee, turhan hiljaa tosin, on muita jäljessä jo lähemmäs 60 grammaa (jos suurimpaan verrataan)... Lisäruokinnalla jatketaan. Toivon että viimeistään kiinteään ruokaan siirryttäessä alkaa paino nousemaan. Jos näin ei kuitenkaan käy niin pentuhan vaan on muita pidempään (kunnes paino on 1500g) kotona.

14.07.2011

Huh... Taas tapeltu yksi päivä ruokinnan kanssa. Pörrölle pitäisi syöttää possua kaksin käsin ja toisella käsiparilla pitää lypsää "vihreälle" Pörrön nisästä maitoa koska se ei saa painoa muuten ollenkaan... Ensi yönä uudelleen... Onneksi tuolla miehekkeellä alkaa kohta loma niin pääse itsekin vähän nukkumaan.

13.07.2011

Lisäruokinta tepsii. Pienin pentu painaa "jo" 118g. Tytöt painavat saman verran, 145g. Jatkan pentujen ruokkimista myös yön yli. Tulee raaaskas yö...

12.07.2011

Pentujen paino on kaikilla jo yli 100g, tänään on myös varmentunut että pentueessa on 3 poikaa ja 2 tyttöä. Jos kuollut yksilö laskettaisiin mukaan, olisi ollut 4 poikaa. Tytöt ovat isoimpia tällä hetkellä, rapiat 120g kummallakin!

Poikia olen jouttunut kaikkia kolmea lisäruokkimaan, ja ruokin ainakin seuraavan viikon ellen jopa senkin jälkeen vielä. Pörrölle myös ruokin äidinmaidon vastiketta, tämä kun on pikkuneidin mieluisin herkku ja lisää myös maidon tuotantoa. :)

09.07.2011

Pentuja syntyi yöllä 3:30 alkaen! Yhteensä kuusi pentua saatiin maailmaan, joista yksi sitten syntyi 60 grammaisena ja kuolleena. Toistaiseksi näyttäisi siltä, että viisi henkiin jäänyttä pentua sisältää 3 tyttöä ja 2 poikaa.

Viiden-kuuden aikoihin kun viimeinen pentu tuli ulos, noin tunnin tauon jälkeen, oli emo tosi väsynyt, janoinen ja onnellinen viiden pennun mamma! Tiikeri ei tukenut pikkuneitiä, sähisi vain... Ajan kanssa!

Pörrö ja pennut

06.07.2011

63. päivä... Voi että, syntyis jo!

03.07.2011

Huh. Tänään on 60. päivä kantavana Pörröllä. Ei mitään merkkejä synnytyksestä vielä, vatsa on ylhäällä ja kiinteä, ruoka maistuu eikä nyt kelien viiletessä ole tukala olokaan. Leikkii jonkin verran ja lepäilee.

Kuva Pörröstä eiliseltä. :)

masuinen Pörrö

01.07.2011

Tunnustelin tänään Pörrön massua neitiä ruokkiessani ja tunsin voimakkaita liikkeitä tämän vasemmalla kyljellä, tarkemmin (mutta varoen) tunnustellessani onnistuin hahmottamaan pennun, oletettavimmin selän, pinta-alaa. Tarkemmin kun tutkin, huomasin vatsan olevan tosi kiinteä ja neidillä tuntuisi olevan vähän raskas olla. Lämpöä ulkona likipitäen +30'C ja neiti viettää paljon aikaa eteisessä naulakon alla, mihin ei aurinko paista. Onnistuin hahmottamaan ainakin neljä pentua, mutta kaikki nämä olivat kyljillä ja alla, väliinhän mahtuu vielä vaikka kuinka... Hui kamala!

Aiemmin tapahtunutta

Koska aloitin tämän kirjoittamisen niin myöhään, kirjoitan tässä nyt mitä on tapahtunut Pörrön ensimmäisen raskauden aikana;

Pörrön aloituspaino on ollut 3290g ja neiti koki alussa pahoinvointia jonka takia alussa paino alkoi putoamaan päästyään 3390gn.