Kissakuva

Takaisin pentuihin

Darkies 10th

9.2 pentueen jäljiltä muistot ja kauhukuvat nostivat päätään kun suunnittelin tätä pentuetta, enkä rehellisyyden nimissä edes halunnut Didiä astuttaa. Mietin kuitenkin, että jos pidän pitkän tauon voi hyvinkin käydä niin että Darkie's pentuja ei koskaan enää synny. Kaiken lisäksi Didi alkaa jo olemaan 'vanha' ensipentueelle, sopimuskin on loppumaisillaan, mutta sijoituskoti on ollut mitä joustavin ja ymmärtäväisin edellisen pentueen vastoinkäymisten edessä.

Didin ensimmäiset, ja todennäköisesti ainoat, pennut syntyvät Satinante'sin kollipojan Foxin kanssa. Treffejä vietettiin onnistuneesti maaliskuun 4. ja 5. ja pentujen laskettu aika olisi 8.5.2023.

Poikkeuksellisesti Didin sairastelujen takia Didi ultrattiin raskauden 3. viikolla ja kohdusta löydettin 5-6 alkiota. Odotellaan ja katsellaan montako syntyy. ❤️

Didi rupesi synnyttämään vain hetki torkahdukseni jälkeen, 9.5.2023 ja kumppanini heräsi pennun vikinään noin 1:20 yöllä. Vaikka Didi on vanhin ensisynnyttäjämme, hän sai hoidettua tilanteen uskomattomalla varmuudella ja taidolla. Pentueeseen syntyi 5 urosta ja yksi naaras, kahdella pojista on knikki hännässä, tämä voi olla sairastelun ja/tai lääkityksen syytä tai vain huonoa tuuria. Poikien elämänlaatua tämän ei pitäisi muuttaa tavalla taikka toisella, ovat vain ehdottomasti lemmikkitasoisia.

FI*Darkie's Väri ja sukupuoli Status
"Punainen" sinitabby colorpoint/ ♂ Vapaa, knikki
"Vihreä" sininen colorpoint / ♂ Tarkkailussa
"Rölli" sininen bicolor (tabby?) / ♂ Tarkkailussa
"Vihreä-punainen" sininen bicolor (tabby?) / ♂ Tarkkailussa
"2x punainen" sininen bicolor (tabby?) / ♀ Tarkkailussa
"2x vihreä" sininen colorpoint / ♂ Vapaa, knikki

Astutetu 4.-5.3.2023

Didi

FI*Darkie's Dokujibara no tsubomi, "Melodia" (RAG a 21) x FI*Satinante's Blues Brother Jake Zagreus, "Foxi" (RAG a 03)

Vanhempien sukutaulut (sukusiitos 0,217% 10. polvessa)

20.05.2023

Siniset sävyt ovat yllättävän vaikeita tulkita ^^' Tabbyjä on joko useita tai vain yksi, Didin hopea on voimakkaasti periytynyt koko pentueeseen, eikä hännistäkään voi sanoa mitään! Selvästi kuviottomalla colorpointillakin on raidallinen häntä. :D

On jännää kun kasvaa vain sinisiä vauvoja, vielä jännempää ettei pentueessa tosiaan ole, eikä edes voinut olla, ensimmäistäkään mittediä!

16.05.2023

Sukupuolijakaumaksi näyttää jääneen 5 urosta ja 1 naaras, kuviojakaumana näyttäisi olevan 3 colorpointtia ja 3 bicoloria, tabby kuvioinnista en ole päässyt vielä varmuuteen. :) Sinisiä pentuja on yleisesti ollut niin vähän, että on mielenkiintoista tarkkailla miten erilailla pennut kehittyvätkään ruskeisiin verrattuna! Toki Nalan pentueeseen verrattuna tässä porukassa on jo ämpäreittäin väriä!

Pojista kaksi (molemmat colorpointteja) on ehdottomasti lemmikkitasoisia, molemmilla on nikamavirhe (knikki) hännässään ja toisella pojista näyttäisi olevan mahdollisesti lievä alapurenta. Purentavikaisia pentuja en ole aiemmin pesässä omannutkaan, yksi aiemmista pennuista (kolmannen pentueen Santtu) kehitti lievän alapurenta hampaiden vaihdon yhteydessä ja enempää kokemuksia en tiedäkään. Tarkkaillaan tilannetta ja toivotaan että alapurenta jää lieväksi tai parhaimmillaan leuat kasvaisivat tasamittaisiksi ajan kanssa!

Didi on ilmiömäinen emo - pentujen pissatukset hoituu helposti ja alun jännityksen jälkeen Didi on huomannut kuinka antoisaa pentujen kanssa olo onkaan. Didi on hurjan luottavainen tyttö eikä tule repimään pentuja käsistä hoitotoimenpiteiden aikana.

Vielä perjantaina ja ehkä lauantainakin tarjoilin halukkaille korvikemaitoa jota koko porukka joi innoissaan, mutta Didin maidon laskettua kunnolla korvikkeelle sanottiin "hyi!" ja syljettiin ulos. Pennut saavat massaa loistavasti, masut ovat kaikilla pulleat, ja tuntuu mukavalta kun saa pesän äärellä vain tarkkailla vauvojen tuhinaa ja touhotusta.

09.05.2023

Puoli tuntia puolen yön jälkeen Didi, pesäkameran mukaan, rupesi työstämään pentuja maailmaan. Itse olin juuri noin 15 minuuttia aiemmin nukahtanut ja kumppanini heräsi ensimmäisen pennun vikinään n. 01:20. Didi teki uskomatonta työtä näin vanhana ensisynnyttäjänä!

Pentukatraassa mahdollisesti viisi urosta ja yksi naaras, tarkistan sukupuolet pariin otteeseen ajan edetessä kunhan vähän yli tunnin saisin unta pohjalle. ^^' Kokohaarukka on hyvä, pennut ovat kaikki eloisia, iloisia ja kookkaita - pienimmät kaksi 91 grammaa, 93g, 109g, 117g ja 118g tuli puntariin kunkin kohdalla.

Tähän mennessä tapahtunutta

Sivusto päivitetty 6.4.2023