Kissakuva

Takaisin pentuihin

Darkie's Fifth

Ryokon ensimmäinen pentue tehdään Kinin pojan Elviksen kanssa. :)

Tyttö on astutettu onnistuneesti 26.3. ja 27.3. ja pentujen laskettu aika olisi 30.5.! Toivotaan parasta. ^^

Pesue syntyi 63. vuorokauden aamuna ja tyttönen pullautti kahdeksan (8!) terhakkaa ja tasakokoista poikasta maailmaan! Sukupuolijakauma tuntuu olevan 7 poikaa ja 1 tyttö. :)

1,5 vuorokauden ikäisenä "vihreä" poikapentu menehtyi, todennäköisimmin keuhkojen väärään kehitysasteeseen...

FI*Darkie's... Väri ja sukupuoli Status
(Ai - Rakkaus) x / ♂ Menehtynyt
Mirai "Mira" sinitabby mitted / ♀ Varattu
Unmei "Milo" ruskeatabby colourpoint / ♂ Varattu
Yume "Aatu" ruskea mitted / ♂ Jää kotiin
Sewa "Muru" sininen colourpoint / ♂ Varattu
Binkan "Kuutti" ruskea mitted / ♂ Varattu
Kitai "Aku" ruskeatabby mitted / ♂ Varattu
Kyoumi "Kylo" sinitabby mitted / ♂ Varattu

Yhdistelmästä

Ryoko ja Elvis

CH Ryoko edle von den Lichtalben x IC Emija's Elvis

Vanhempien sukutaulut (sukusiitosprosentti 2,44% 10. polvessa)

Lähtöpainot

5.9.2016

Pennut on saatettu nyt maailmalle. :)

Onnea uusiin koteihin ja toivottavasti yhteinen elämänne on pitkä!

2.9.2016

Niin on mennyt kiinteästi pentujen kanssa viimeiset kaksi viikkoa ettei ole kerennyt edes miettimään kotisivujen päivitystä. :) Pennut ovat kovasti kaivanneet huomiota ja leikkiä, puhumattakaan miten paljon ruokaa on mennyt! Nyt viimeisen viikon aikana, viidessä päivässä, ovat syöneet 10 kiloa - ja siihen päälle aikuisten ruokailu. Huhhuh.

Maanantaina 29.8. sirutettiin koko konkkaronkka ja Milo, Aku, Kuutti ja Muru menettivät pallinsa. :) Kylo saa vielä roikkua kiinni omissaan ja kasvaa ehkä vähän kollimmaksi, toivottavasti maskuliinisemmaksi kuin Loki. :)

Siruun eivät reagoineet mitenkään, oli helpompi saada sirut paikalleen kuin mitä oli laittaa rauhoittava piikki kastraatioon meneville. Leikkauksesta toivuttiin nopeasti ja tuntui että kivesten poisto vaan lisäsi vauhtia pojille. :D

Tänään oltiin toisella rokotuksella, ja kuvattiin viimeiset kuvat. Nenät vähän vuoti ja pisti aivastuttamaan, mutta muuten kumpikaan rokote ei ole näkynyt pentujen yleisvoinnissa. :)

Huomenna saatankin maailmalle Kylon, Kuutin, Akun, Miran ja Milon. Mihin tämä kaikki aika menikään...

20.8.2016

Eilen tuli täyteen jo 12 viikkoa. Tämä tarkoittaa, että meillä on enää kaksi viikkoa yhteiseloa jäljellä... Luopuminen tulee olemaan raskasta, mutta samalla tulee helpottamaan kotielämää runsaasti.

Vihdoin sain kaikki tulokset ulostenäytteistä, ehdin tässä jo odotellessani saamaan milloin minkäkinlaista pelkotilaa päähäni, varsinkin koskien Giardiaa. Olin jo suunnitellut miten käyn tätä ulkoloista vastaan taistelemaan, mutta trvetta ei tullutkaan!!

Ulostenäytteet

Pennut ovat voineet hyvin ja jatkavat tasaista kasvua. :) Ruokahalua olisi vaikka muille jakaa, mutta harmiksi osa ruoista ei vaan sovi vauvojen vasoile.

Mira, Aku ja Aatu on ilmoitettu Hartolan näyttelyyn lokakuun 8. ja 9. päivä, tämä on ensinäyttely nappuloille ja toivottavasti jokaiselle aukeaa tästä loistava ura!

Aku, Mira, Aatu

13.8.2016

Jo 11 viikkoa! Käytiin myös ensimmäisellä rokotuksella. :)

Rokotus itsessään sujui ongelmitta, mutta matka tuntui olevan parille pennulle liian jännittävä. Menomatkalla joku pissasi kantokoppaan, odotushuoneessa Kylolle tuli huono olo ja oksensi, paluumatkalla joltain pääsi jo stressikakka. Pitää ennen toista rokotusta varmistaa että pennut käyvät laatikolla ennen ovesta lähtemistä. :)

Ripulia ei ole näkynyt (paitsi tuo stressikakka mikä eilen pääsi laatikkoon), ja osa ulostenäytteiden tuloksista oli tullut klinikalle, josta kävin sitten hakemassa koska en ollut sähköpostia saanut.

Jäädään vielä odottamaan giardian ja ruokamyrkytyksen tuloksia, mutta jo saadut tulokset olivat mieluisia;

6.8.2016

Pennut on jo 10 viikkoisia, miten se aika rientääkään...

Ripuliepisodi taitaa olla ohi (vielä tarkkailen laatikoihin tulevia tuotoksia) ja rokotusaikoja siirrettiin viikolla, joten luovutus alkaisi vasta 3.9., tämä ei ole niin paha kuin mahdollinen viikkoja venyvä luovutus. Ulostenäytteiden tuloksia odottelen vieläkin.

Aatu ylitti eilen illalla ensimmäisenä 1,5 kilon rajapyykin ja on pentueen suurin kissa! :) Ripuli verotti kaikkien painoa mutta antibiootti tehosi hyvin ja nopeasti. Kuutti, Muru, Kylo ja Aku ovat ihan hännillä kyllä!

Päätin myös jättää Aatun kotiin itselleni ja tästä tulee sitten kolli oman nimeni alle, kunhan aika on kypsä. ^^ Aatua tullaan siis näkemään näyttelyissä joko yhdessä tai erikseen Kinin, Pörrön tai Ryokon.

Mira, Aatu, Kylo

29.7.2016

On tullut tapeltua pentujen ripulia vastaan aikamoisesti. Myös Muru ja Aatu alkoivat ripuloimaan ja konsultointireissun jälkeen eläinlääkärissä päätin ottaa ulostenäytteet että nähdään olisiko meillä joku loinen tai virus joka ripulin aiheuttaa. Käytiin myös hakemassa Tylosinia sairaiden pentujen suolistolle, eli siis suolistoantibioottia.

Tänään Aku alkoi ripuloimaan ja näin myös Aku pääsi antibiootille. Aatulla ja Murulla tilanne on parantunut huomattavasti, Milon kakkaa en ole nyt hetkeen nähnyt ja Akun näin tänään.

Helteet tekevät ripuloinnista todella rankkaa ja riskaabelia, joten jatkuvasti olen vahtaamassa pentujen juontia ja syöntiä. Toivottavasti ulostenäytteet tulevat alkuviikosta negatiivisina, muutoin tulee aikamoinen tappelu tasapainon saavuttamiseksi ja tietenkin pentujen luovutus venyy.

Myöhäisillalla huomasin myös Kuutin ripuloivan (aiemmin normaalia kakkaa), joten aloitin myös tälle antibiootit. Mira ja Kylo ovat ainoita keillä ei (vielä?) ole antibiootteja. Kuutti oli runsaasti pudottanut painoa ennen ripulin alkamista. Akun ja Kuutin oireet ovat samanlaiset kuin mitä Aatulla oli.

22.7.2016

Tässä on hetki mennyt päivittämättä, mutta vieraita on ravannut aika urakalla, sekä tässä on pentujen kanssa tapeltu toimivan suoliston kanssa.

Ensitöikseen Akulla meni suoli umpeen, kun tuli tarjottua huomaamatta liikaa luista lihaa ja sitä sitten pari päivää liukastettiin että tuli ulos. Tästä vain lyhyt hetki meni siihen, että Milolla meni vatsa ripulille. Todennäköisesti syynä on ruoka, mutta eläinlääkäri-konsultoinnin jälkeen jatkan kotikonstein hoitamista - helposti sulavaa kuitupitoista ruokaa + Canikur tahnaa. Milo on kuitenkin jatkuvasti leikkimässä, juo hyvin ja on nyt jopa syönyt itsenäisesti, tämän tähden tarkkaillaan vielä ja koitetaan saada kotikonstein taittumaan. Ripuli on siitä ilkeä kaveri, ettei siihen oikeen lääkkeet auta.

Miloa ja Miraa lukuunottamatta kaikki pennut on yli kiloisia, osa jopa yli 1,1 kiloisia, mutta silti kovin hoikkia. Aktiivisuustaso on näillä niin korkea, että tuntuvat unohtavan tuon syömispuolen ihan täysin.

Raaka on yhä se, mitä suostuvat syömään - joskus joku eksyy nappulakupille, mutta mieluiten söisivät luista lihaa ja possua, suikaleita ja sydäntä.

Varasin tänään rokotusajat pennuille, ensimmäinen rokote annetaan 5.8. ja toinen 26.8., mikrosirutus + kastraatioreissu olisi tarkoitus tehdä 29.8. :)

8 viikkoa!

10.7.2016

Piti jo eilen päivittää, mutta Junnu sisaruksineen viettivät 5. syntymäpäiväänsä, sekä Kuutti varattiin, niin asia vaan lipsahti mielestäni. :)

Eli kuutti tosissaan varattiin eilen, ja muuttaa lapsiperheeseen Muurameen aikuisen räsytytön tykö. Kuutti tykästyi perheeseen itsekin ja leikki lasten keskellä ihan täysillä.

Pentujen rekisterinumerotkin tulivat Omakissaan esille! Kissaliiton työntekijä oli juuri parahiksi mennyt lomille rekisteröinnin vireillepanon jälkeen, jonka tähden asia viivästyi. Rekisterikirjat tulevat ensiviikolla. :)

Pentujen tiedot ja nimet löytyvät täältä kohdan "Jälkeläiset" takaa.

Junnu ja Aku

2.7.2016

Valtaosa pennuista yli 600 grammaisia, Mira laahaa tuntuvasti perässä, mutta toivon että malttaisi asettua syömäänkin vielä. On kovin menevä neiti, mutta äitinsäkin oli kovin pieni vielä nelikuisenakin.

Kovaa vauhtia kasvavat ja nyt myös Aatu on varattavissa. Kovin toivon, että Miran tavoin jatkaisi sukuaan, mutta itselläni ei ole tyttöä jolle käyttää... Joten Aatu alkaa etsimään kotia kasvatusuroksena/näyttelykastraattina.

Tällä hetkellä vahva epäily silmätulehduksesta Murulla, joten maanantaina soittoa lääkärille.

Aatu ja Mira

Mira, Milo, Kylo, Muru, Aatu, Aku, Kuutti

30.6.2016

Jouduin keskeyttämään pentujen matokuurin toisen päivän jälkeen. Axilur veti pennuilla vatsat niin pahasti sekaisin, eikä laatikko ollut vielä tuttujuttu, joten kokeillaan uudelleen kunhan vatsat vähän vahvistuvat. :)

Löysän kakan jälkeen monella meni vatsa kovaksi, joten tässä on nyt pari päivää tosissaan tarkkailtu ja ihmetelty ja seurattu pentujen kakkailua. Tällä hetkellä kaikki pissaavat ja kakkaavat hyvin, ruokaa menee myös huimasti ja nälkä on kokoajan!

25.6.2016

Pennut tänään 4 viikkoisia! Tämän kunniaksi aloitettu ensimmäinen madotus. (3pv/Axilur)

Myös Mira on nyt varattu. :) Mira tulee jatkamaan sukuaan isänsä kasvattajan luona. :) Toivottavasti Mira jatkaa kasvuaan kauniiksi - tällä hetkellä on kehittynyt lupaavasti.

Hiekkalaatikko on yhä mysteeri seitsikolle. Kova hinku on maistella hiekkaa ja näinollen kakkaa löytyy milloin mistäkin. Hiljalleen, hiljalleen.

Lihaa uppoaa monessa muodossa, jauhelihana, suikaleina ja jopa vähän on maisteltu mamman märkäruokia! Reippaita sottapyttyjä. ^^

4 viikkoa!

19.6.2016

Pentueen rekisteröinti maksettu! :) Nyt vain odotellaan Kissaliiton hyväksyntää!

Kiinteää ruokaa on nyt kaikki maistaneet ja lautanen jopa tyhjenee! Todella reippaita pentusia.. :) Tänään myös ensimmäisiä kynsiä lyhennelty, saavat niillä jo sen verran pahaa jälkeä aikaiseksi kun tappelevat parhaasta nisästä..

17.6.2016

Ensimmäiset kiinteät tarjottiin pentujen kolmiviikkoisuuden kunniaksi. :) Mira oli ensimmäisenä paikalla ja söikin itsensä kerralla tuntuvaan ähkyyn, ekalla istumalla ruoka maistui neljälle, mutta tämä taas antoi kolmelle tilan käyttää maitobaaria vapaammin. Hiljalleen... :)

15.6.2016

Huhhuh. 5/7 pentua nyt varattuina. Tai 4 varmaa, mutta yksi (Mira tai Aatu) menee Elviksen kasvattajalle. Viimeisimpänä varattiin colourpointit. :)

Kohtapuoleen muuttavat isompaan tilaan, kerran ovat alkaneet liikkumaan niin hurjasti... :) Seuraavana maanantaina tarjoan porukalle ensimmäisen kiinteän ruoan, koska Mammalla ei vain maito riitä. Syövät kuin hullut...

Kuutti (mitted piirroolla) on varattavissa, mutta en ole tietoinen että lemmikki vai näyttelypoika.. :)

13.6.2016

Silmät auki, maailmaa on tutkittu jo kovasti! Kovasti opetellaan leikkimään, maistellaan ympäristöä ja vähän kaveriakin...

Kitai -pentu sai nimekseen "Aku" ja tämän viikon aikana varmaan kumpikin colourpoint pentu varataan. Aatu on kovin kysymysmerkkinä vielä, koska on niin mielettömän hyvännäköinen nappula ja kookas uros, että pitäisi saada hyötykäyttöön. Vähäinen tyttöjen määrä vaan on suuri ongelma.

Kaikilla pennuilla on nyt kutsumanimet... :)

Pesue 2vk 2pv

9.6.2016

Näin niitä pentuja aletaan varailemaan... :) Entinen Panu (2x punainen) varattiin eilen ja poika sai nimekseen Kylo, viralliseksi nimekseen saa Darkie's Kyoumi. Menee asumaan Adan (Darkie's Midori Bara) ja Lokin (Darkie's Silver Noon) kaveriksi, tasoittamaan akkalauman valtaa.

Miltei syntymästään asti katseltu 2x vihreä pentu varattiin tänään ja suunnitteilla näyttelytulevaisuus! Näin nuoren pennun kohdalla tosin on aina riskinsä, että näyttelyihin ei päästäkään mutta pentu valloitti tulevan kodin sydämet niin täysin. Viralliseksi nimekseen saa Darkie's Kitai, kutsumanimeä ei vielä ole päätetty. :)

Miltei kaikilla pennuilla on silmät auki! Pari kurkkii vielä silmäkulmista, mutta kovaa vauhtia ovat kasvamassa. Maitokin riittää yllättävän hyvin kaikille seitsemälle ja lisäruokintaa tarvitaan hyvin vähän. Kiinteä ruokailu aloitetaan Leppävirran kissanäyttelyn jälkeen... :)

6.6.2016

Toissapäivänä ensimmäinen pentu alkoi avaamaan silmiään ja tänään meillä on yhteensä 3 ja puoli silmää auki! :) Pari pentua aloittelee silmimen availua ja liikkeetkin ovat vahvistuneet hurjasti. Kohta näitä ei pidättele mikään!

Keltavihreä sai työnimekseen "Muru" ja 2x punainen nimekseen "Panu". Loputkin saanee jonkinmuotoiset lempinimet ennen kuin ostajaehdokkaiden nimet otetaan käyttöön. Tämä johtuu ihan siitä, ettei vielä ole tiedossa kuka pentu menee kellekkin, joskin nimiä on jo tiedossa kaikille ja virallinen nimi on jo monelle varattu. :)

1.6.2016

Kokon vuoto on tainnut loppua. Maanantaina soitin eläinlääkärille ja sanottiin sieltä että tarkkailua ja lämmön mittailua (sunnuntaina 38,9'C, maanantaina 39,0'C ja tiistaina 38,7'C - jatkan tarkkailua) ja jos kuumetta pukkaa niin uutta soittoa klinikalle ja sumplitaan sitten uudemman kerran. Onneksi lämpö laskikin takaisin! Kissassa ei ole ollut kivun näkyviä merkkejä ollut ja viihtyi kuitenkin hyvin pentujen luona. Taidettiin selvitä säikähdyksellä! :)

Ipanoilla alkaa värejä ja kuvioita tulla esiin, tällä hetkellä näyttää että seassa olisi 2x a 04 21, 2x n 04, a 04 21, n ja a. Eli sinistä ja ruskeaa, mittediä ja colourpointtia ja jokunen tabbykin. :) Mutta hyvin todennäköistä että näissä tilanne vielä muuttuu kovinkin, ovat sen verran nuoria.

Kin alkoi taas avustamaan pentujen hoidon kanssa. ^_^ Ja tässä nassukuvat vauvoista, värikoodi merkattu käteen. :)

Kin ja keltavihreä

29.5.2016

Eilen meillä kolahti kovaa... "Vihreä" poika menehtyi illalla ja oli havaittamissa elintoimintojen heikkenemistä jo aikaisin aamulla. Kaikesta tekemisestäni huolimatta pentu veti viimeisen hengenvetonsa 23:30. Näin meitä on enää 7.

"Vihreä" pentu olisi saanut nimekseen FI*Darkie's Ai (Rakkaus), jos olisi kestänyt loppuun saakka... "Punainen" ainokainen tyttöpentu sai tänään nimekseen FI*Darkie's Mirai (Tulevaisuus)

Lisäruokin säännöllisin väliajoin osaa pennuista, joilla on heikompi tuuri nisille, jotta painonnousu on taattu kaikilla. Lisäruokinnassa on tyttö ja kaksi poikaa. Ryoko kanniskelee pentuja öisin jonka tähden huomenna soittoa klinikalle ja kysellään sieltä vinkkiä. Näin suurta pentuetta ei ole ollut aiemmin niin en ole täysin tietoinen jälkipuinnista ja siitä kuinka kauan kohtu vetäytyy. :) Tarvittaessa kipulääkettä ja/tai antibioottia.

27.5.2016

Tänään tapahtui!! Aamulla 11:11 havahduin unestani hereille kun kuulin pennun ensipiippauksen. Pomppasin välittömästi ylös ja huomasin Ryokon aloittaneen synnytyksen pieneen kissan nukkumapesään (joka joutuu nyt roskiin...) ja siirsin neidin kahden pennun kanssa pentukoppaan.

Pentukopassa pentuja rupesikin syntymään urakalla ja kolme tuntia heräämisen jälkeen kopassa möngersi ja inisikin KAHDEKSAN! pentua, joista tällä hetkellä näyttäisi 7 olevan poikia. Pojista olikin tullut eniten kyselyitä, joten sikäli tämä on hyvä näin.

Ainokainen tyttöpentukin on tarkkailun alla ja kysytty. :)

Whole gang!

All eight

Tähän mennessä tapahtunutta